Richard Pel gaat voor tiende jaar bij JOS (zaterdag): “Een goed huwelijk”

Het huwelijk tussen JOS/Watergraafsmeer en Richard Pel is na negen jaar nog altijd goed. Daarom heeft de oefenmeester besloten een tiende seizoen eraan vast te knopen bij de nummer acht van de zaterdag derde klasse A.

Toen Pel zaterdag na de wedstrijd tegen Sporting Andijk (2-1 winst) bekend maakte langer door te gaan, klonk er gejuich en applaus vanuit de kleedkamer. “Heel veel jongens zijn er erg blij mee”, zegt hij met enige trots. Overigens was het geen uitgemaakte zaak dat Pel langer zou blijven. Net als de acht jaar hiervoor zette hij voor een kleine evaluatie alles op een rijtje. Of het te combineren is met zijn privéleven, hoe de samenwerking verloopt. “Tijdens een weekend in Groningen hebben we de koppen bij elkaar gestoken omdat er voor de winterstop een lagere trainingsopkomst was. Juist dat was bij JOS altijd goed verzorgd. Nu staan we weer met een grote groep te trainen en willen de jongens er keihard voor werken.”

Dat laatste speelde ook een grote rol in zijn overweging of een tiende jaar wel zo verstandig zou zijn. “Wat ik belangrijk vind aan een club, is dat ik me daar op mijn gemak voel. Dat ik plezier heb en mijn energie erin kwijt kan. Als ik merk dat ik een klik heb met een groep, dat het aankomt wat ik zeg en de jongens daarmee aan de gang willen, kan je best verder”, vertelt hij. “Voorlopig is het nog steeds een goed huwelijk. Volgend jaar bestaat de club honderd jaar en het is mooi daar serieus onderdeel van te mogen uitmaken.”

Heel even keek Pel om zich heen of het gras ergens anders misschien groener zou zijn. Het is slechts bij rondkijken gebleven, want hij blijft de Amsterdammers trouw. “Het gevaar van mij, dat realiseer ik me wel, is dat heel veel mensen Richard Pel aan JOS liëren. Dat snap ik ook, maar is aan de andere kant onzin. Als ik duidelijk geen zin meer had, had ik gezegd: even goede vrienden, we gaan uit elkaar en drinken een seizoen later een borrel om te praten over de mooie jaren.” Vooralsnog gaat dat niet gebeuren, want de oefenmeester heeft één duidelijk doel. “Ik wil heel graag met JOS in de tweede klasse spelen.”

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)