Richard Smith treedt na acht maanden per direct af als voorzitter DWS

Richard Smith heeft afgelopen maandag aangegeven per direct zijn functie als voorzitter van DWS neer te leggen. Over twee weken volgt er een Algemene Ledenvergadering waar een nieuwe voorzitter gekozen zal worden.

De voornaamste reden voor Smith om op te stappen is zijn strijd tegen de gemeente Amsterdam. Op de website van de club zegt Smith: “Bij mijn aanstelling bleek de club onder zware druk van de gemeente te staan en volstrekt, ten onrechte, enorm financieel te zijn benadeeld. Facturen van de gemeente bleken te hoog zijn vastgesteld. Verder verloor DWS bijna haar tweede grasveld, maar hebben we een vuist kunnen maken tegen de gemeente. We zijn ook in het gelijk gesteld, maar ondanks de uitspraak van de rechtbank heeft de gemeente zich daaraan niet willen conformeren. De gemeente blijft de druk opvoeren en nu begint het ook op een persoonlijke hetze te lijken. Het lijkt mij dan ook goed om een stap terug te doen.”

Ook spreekt Smith over het feit dat er, mede door de strijd tegen de gemeente, een te grote afstand is ontstaan tussen het bestuur en bepaalde lagen binnen de club. “Er blijkt binnen de club een aantal nieuwe talentvolle bestuurders te zitten die zich na aanstelling graag voor het clubbelang willen gaan inzetten.”

Op vrijdag 28 oktober zal DWS haar Algemene Ledenvergadering houden.

Foto Mario Wormhoudt | Richard Smith

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)