Rick Kitzen mikt met nieuwkomer OFC (zaterdag) op handhaving

Het zaterdagelftal van OFC speelt voor het eerst in de clubgeschiedenis in de tweede klasse. De nieuwe trainer Rick Kitzen, die de vertrokken kampioenstrainer Wessel Colijn opvolgde, verwacht voor de nieuwkomer een zwaar jaar in de tweede klasse A.

Voor een promovendus is de doelstelling vaak helder: handhaving. In het geval van de Oostzaners is dat niet anders. “In ieder geval willen we ervoor zorgen dat we volgend jaar weer in de tweede klasse spelen. Alles wat we meer kunnen pakken, is mooi meegenomen”, zegt Kitzen. “Dat het moeilijker gaat worden dan afgelopen seizoen, zijn we het allemaal over eens. We zullen zien hoe het gaat lopen. Ik ken weinig clubs in onze competitie, maar ik zal her en der wat informatie inwinnen.”

In de districtsbeker verloor OFC alle drie de groepswedstrijden. “We zijn behoorlijk getest, nu zijn we klaar voor de competitiestart”, vervolgt de oefenmeester. Hij is tevreden met de selectie die hij tot zijn beschikking heeft. Zo bleef de kampioensploeg intact en werd deze met enkele versterkingen aangevuld. “Er staat een goede en enthousiaste groep. Er zijn nog wel een paar jongens geblesseerd, die zijn op de terugweg. Zaterdag (op bezoek bij Jong Holland, red.) zijn er ook een aantal op vakantie. Maar daar moeten we niet over zeuren. Dat zullen alle ploegen hebben, dus wij ook.”

Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC