Rick Neele

Rick Neele kiest voor Purmersteijn: “Ervaring meenemen”

Rick Neele stapt het komende seizoen over naar Purmersteijn. De 29-jarige buitenspeler, die in het verleden voor Assendelft en ADO ’20 speelde, hoopt volgend seizoen met zijn ervaring van waarde te kunnen zijn.

Keuze voor Purmersteijn

De ervaren aanvaller wil de komende jaren dichter bij huis voetballen, zo legt hij zijn keuze uit. “De afgelopen acht jaar speelde ik bij ADO ’20. Met het reizen in de derde divisie en drie keer in de week trainen was ik de laatste jaren echter behoorlijk wat tijd kwijt. In september word ik vader, dus dan vind ik het gewoon belangrijk om dichter bij huis te zijn en een avondje minder te trainen. Vandaar mijn keuze om bij Purmersteijn te gaan voetballen.”

Neele had nog verschillende mogelijkheden voor zich liggen. “Bij mijn oude club Assendelft, waar ik mijn gehele jeugd voetbalde, heb ik even meegetraind. De kans was er dat ik daar ging spelen, maar uiteindelijk heb ik een andere keuze gemaakt. Als ik voor Assendelft koos, dan was het omdat de club oud en vertrouwd is, terwijl Purmersteijn lekker dicht bij huis is. Ook heb ik nog met SDZ gesproken, maar uiteindelijk is het Purmersteijn geworden.”

Clubvisie

In de tussentijd sprak Neele al met verschillende mensen binnen de club. “De vereniging wil de komende jaren volop met de zaterdagselectie aan de gang gaan en daarmee hoge ogen gooien. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Een paar weken terug heb ik met Lars Keppel (trainer, red.) en John Smits (teammanager, red.) gesproken. Daar heb ik een heel positief gevoel aan overgehouden. We hebben onder meer over de visie van de club gepraat en die spreekt mij enorm aan. De club wil aanvallend voetbal spelen en snel druk naar voren zetten. Dat is niet anders dan ik gewend was bij ADO ’20. Ik moet het hebben van mijn snelheid, maar eveneens van mijn harde werken op het voetbalveld. Het is een aspect dat zeker niet gaat veranderen.”

Ervaring meebrengen

Neele denkt met zijn ervaring komend seizoen van waarde te kunnen zijn. “Er zitten wat jonge spelers in het team, dus ik hoop mijn ervaring op hoog niveau mee te nemen en jongens beter te maken.” Bij Purmersteijn gaat Neele samen met Bas Vellema spelen die ook van ADO ’20 afkomstig is. “Bas gaat inderdaad ook bij Purmersteijn voetballen. Hij had voor mijn keuze al toegezegd dat hij naar Purmersteijn zou gaan, dus ik heb hem van tevoren gesproken over hoe de club en het team is. Daar heeft hij me vervolgens fantastisch mee geholpen”, aldus Neele.

Tekst: Jordi Smit
Foto: ADO ’20

Liklikwatil naar Purmersteijn: “Had een andere prikkel nodig”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)