Rick van Bruggen nieuwe voorzitter Sporting Martinus

Rick van Bruggen wordt de nieuwe voorzitter van Sporting Martinus. Hij volgt Pieter Monkelbaan op, die op dit moment de functie bij de club bekleedt. Van Bruggen is al 38 jaar actief bij de club en is onder meer oud-speler van het eerste elftal.

Van Bruggen werd een tijd geleden benaderd door Monkelbaan om het voorzitterschap over te nemen. “In eerste instantie heb ik erg getwijfeld om voorzitter te worden,” vertelt Van Bruggen. “Ik heb een drukke baan en drie kinderen, waardoor ik eigenlijk dacht dat ik dat er geen tijd voor zou hebben. Twee weken geleden heb ik ook aangegeven dat ik het niet zou doen.”

Hier kwam verandering in toen Van Bruggen had gesproken met de mensen die dicht om hem heen staan. “Er treden ook drie jongens toe tot het bestuur waarmee ik goed kan samenwerken, namelijk Richie Nanninga, Ramon Rikken en Tjalle Hoekstra. Dat is uiteindelijk de reden geweest waarom ik het toch gedaan heb.”

Van Bruggen hoopt een aantal veranderingen en verbeteringen door te voeren binnen de club. “Het belangrijkste vind ik dat de communicatie met onze leden goed verloopt en verbeterd wordt door middel van een goede website. Verder wil ik dat de cultuur van de club bewaakt wordt en dat het niveau van de jeugd en het voetbal in het algemeen omhoog gaat. Er moet een duidelijke structuur zijn binnen de club. Ik heb er erg veel zin in en zie dit als een mooie uitdaging.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)