Ricky Kumar (AMVJ) verlengt contract: “De sfeer is beter dan ooit”

Ricky Kumar is nog niet klaar bij zaterdag tweedeklasser AMVJ. De oefenmeester verlengde donderdagavond zijn contract in Amstelveen, waar hij komende zomer aan zijn derde seizoen begint.

“De sfeer is beter dan ooit. De spelers en het bestuur hebben dat ook uitgesproken. Daar heb ik mijn bijdrage aan geleverd en haal ik mijn energie uit”, zegt Kumar, die het zelf nog altijd naar zijn zin heeft. Als geen ander weet hij echter dat je met een leuke sfeer geen punten pakt. “We hebben veel te weinig punten. Er zit zoveel kwaliteit in dit team, dat moet er een keer uitkomen. In de derde periode moeten we echt iets betekenen.”

De afgelopen tijd mocht Kumar veel puzzelen. Het blijft een valkuil, vooral voor AMVJ, dat spelers het voetballen op de derde of vierde plek van hun prioriteitenlijst staan. “Er zijn jongens die heel makkelijk een weekendje weggaan en helemaal geen rekening houden met bijvoorbeeld een kraker tegen Zaandam. Maar ik doe niet moeilijk als iemand een weekendje weggaat. Zij doen het ook voor de lol. We spelen niet in de Divisie of Hoofdklasse, dit is maximaal een subtopper in de tweede klasse. Maar plezier is ook belangrijk. En als je wint, heb je plezier.”

Daarvoor moet AMVJ nog wel even aan de bak. Momenteel staan de Amstelveners op de negende plek, slechts één punt boven de nacompetitiestreep. Kumar maakt zich geen enkele zorgen. “Wij blijven erin”, klinkt het duidelijk. “Nog vier overwinningen, dan heb je evenveel punten (34) als vorig jaar. Dat moet nu ook genoeg zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)