Home / Algemeen / Ricky Kumar haalt goede vriend Nick Tavenier naar AMVJ
Foto Minke Wiggerink | Nick Tavenier in het shirt van zijn vorige club: Pancratius

Ricky Kumar haalt goede vriend Nick Tavenier naar AMVJ

Tien jaar geleden maakten Ricky Kumar en Nick Tavenier bij Jong FC Omniworld een afspraak ooit nog samen te spelen. De wegen scheidden, totdat de twee elkaar weer tegenkwamen in de binnenstad. Kumar, volgend seizoen trainer van AMVJ, herinnerde Tavenier aan de afspraak. Een man een man, een woord een woord. En dus verruilt de 28-jarige middenvelder Pancratius voor de zaterdag tweedeklasser.

Tavenier was al een tijdje op zoek naar een zaterdagclub. “De zaterdag beviel mij altijd goed en ik kan het beter combineren met mijn werk. Dan heb ik zondag lekker vrij om bij te komen. Ricky maakte mij warm voor AMVJ. Wij hebben altijd goed contact gehouden en ik kan lezen en schrijven met hem. De invloed van Ricky om voor AMVJ te kiezen is heel groot. We zijn leeftijdsgenoten en hij zocht nog een ervaren speler op het middenveld met wie hij een beetje kan sparren. Daarnaast ken ik ook Dennis Frijn goed, dus ik kom niet heel onbekend binnen.”

De controlerende middenvelder is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij Pancratius, nadat hij overkwam van Hoofddorp. “Het is jammer dat het bij één jaar blijft. Ik heb het goed naar mijn zin. Maar deze afspraak stond en dan kom ik ook mijn belofte na. Natuurlijk heb ik erover nagedacht dat onze vriendschap in deze rol (trainer-speler) zou kunnen botsen wanneer de prestaties tegenvallen, maar ik ga ervan uit dat het goed komt. Ik lig altijd goed in de groep, dus dat is het probleem niet.”

Met de Amstelveners wil Tavenier meedoen om de prijzen. “De afgelopen jaren hebben ze telkens bovenin meegedraaid. Dat moet volgend seizoen ook kunnen. Ik denk dat we met een paar versterkingen hoge ogen kunnen gooien. Een periodetitel is ook goed om mee te beginnen.”

Foto Minke Wiggerink

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)