Rida Hammou (DCG) is voor niemand bang: “Ik pas mij op hen aan”

DCG heeft na een zwakke seizoensstart in de zondag tweede klasse inmiddels wat meer haar schwung gevonden. Tegen hoofdklasser Swift voor de beker kon het bij vlagen aardig mee voetballen. Eén van de opvallende spelers was de negentienjarige Rida Hammou. Vanaf zijn twaalfde lid bij de club uit West en inmiddels een vaste waarde voor het vlaggenschip.

De jonge vleugelverdediger leidde tegen Swift na rust, door goed door te drukken tot de achterlijn, de aansluitingstreffer in. “Ik kreeg de bal goed mee van volgens mij Donny Day. Ik wou de bal voorgeven. Ik raakte hem niet goed, maar uiteindelijk resulteerde het in die goal”, pakt Hammou het moment terug.

20161119-rida-hammou-dennis-dinkgreve

Niet alleen bij die treffer viel Hammou op. Ook bij de vele duels kwam hij sterk voor de dag en hij toonde ondanks zijn lengte geen angst. “Ik ben vanwege mijn lengte wel gewend tegen veel grotere jongens te spelen. Ik kijk of diegene fysiek is of juist snel en daar pas ik mij op aan.” Hammou is voor niemand bang en wanneer de tegenstander de bal niet uit schiet bij een blessure, zoals Swift deed, dan ben je bij hem aan het verkeerde adres. “Op dat moment speelde de frustratie. Ik ga dan gewoon even stevig door op mijn man om te laten zien dat het anders hoort.”

Als D-junior begon Hammou negen jaar geleden bij DWS, maar daar kwam hij niet verder dan de D3. “Ik kreeg de kans niet om hoger te spelen en besloot toen naar DCG te gaan. Daar mocht ik meteen beginnen als eerstejaars in de C1. Twee seizoenen terug maakte ik als A-junior mijn debuut voor het eerste. Ik mocht toen niet veel voor het eerste spelen, maar ik deed wel al vaak mee met het tweede. Vorig jaar speelde ik al vaker met het eerste. Aan het eind stond ik zes a zeven duels achter elkaar zelfs in de basis. Inmiddels ben ik wel een vaste waarde geworden.”

20161119-rida-hammou-1

Met zijn ploeg was hij een maatje te klein voor Swift, maar het spel uit de tweede helft geeft vertrouwen op de competitie. “Ik vind dat we nu meer een team worden. Iedereen beseft nu wel dat we het met zijn allen moeten doen. De afgelopen twee duels zie je het terug in ons spel. Dat iedereen voor elkaar vecht. Dat miste aan het begin van het seizoen. Ik geloof erin dat we op deze manier veel punten gaan pakken”, aldus Hammou die geen doelstelling voor het einde van het seizoen wil uitspreken. “Op dit moment wil ik nog niet naar de lange termijn kijken. We moeten per wedstrijd blijven vechten en punten pakken.”

Over zijn eigen rol binnen DCG wil Hammou wel al verder kijken. “Mijn persoonlijk doel is mij zoveel mogelijk te ontwikkelen, een vaste waarde te blijven en het team zoveel mogelijk op sleeptouw nemen.”

Tekst: Justin Crombeen

Foto’s: Paul Stoeltie

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)