Martijn Riemersma

Riemersma keert bij Purmersteijn terug op oude nest

Martijn Riemersma keert de komende zomer bij Purmersteijn terug op het oude nest. Na een jarenlange avontuur bij AFC ’34 vond de middenvelder, die als verdediger richting Alkmaar vertrok, het de hoogste tijd om in zíjn Purmerend furore te maken.

Avontuur

Purmersteijn is voor Riemersma bepaald niet onbekend, want lange tijd speelde hij bij de club in de jeugd. De talentvolle voetballer besloot echter te vertrekken. “Vijf jaar geleden maakte ik de overstap van Purmersteijn naar AFC ’34. Destijds was dat voor mij de juiste keuze, omdat ik daar in de jeugd hoger kon spelen. Ik maakte als eerstejaars B de overstap, dus als tweedejaars B ben ik daar gaan voetballen.”

Riemersma wist zich in de AFC ’34-jeugd op een snelle wijze te ontwikkelen. “Uiteindelijk ben ik met de jaren doorgeschoven naar het eerste elftal. Op het moment dat het financieel minder ging met de club, zijn er een aantal spelers vertrokken. Toen heb ik de kans gekregen en bijna veertig wedstrijden in de eerste klasse mogen spelen. Daar ben ik AFC ’34 nog altijd dankbaar voor. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de stap naar AFC ’34 mij een betere voetballer heeft gemaakt. Vroeger speelde ik eigenlijk altijd centraal achterin, maar in mijn tijd bij AFC ’34 ben ik op het middenveld terechtgekomen. Dat heeft mij onwijs veel gebracht.”

Terugkeer

Riemersma was blij verrast toen Purmersteijn vervolgens interesse toonde. “Deze keer was het omgekeerd, want Purmersteijn klopte aan. Marco (Daman, red.) zocht contact met mij en vroeg of ik geïnteresseerd was. Het gesprek dat volgde ging goed en voelde eveneens goed, dus ik denk dat dit de juiste keuze is. De club wil met een jonge groep gaan werken, waarbij plaats is voor veel jongens uit de regio. Ik ben een van die jongens die daardoor aansluit.”

“Wat mijn ambities voor komend seizoen zijn? Allereerst vind ik het ontzettend fijn dat ik het komende jaar weer in de buurt voetbal. Mijn instelling is over het geheel gezien dat ik graag zoveel mogelijk aan spelen toekom, maar verder laat ik het op me afkomen. Of ik de huidige spelersgroep ken? Nee, ik heb geen idee in wat voor groep ik terechtkom. Marco heeft aangegeven dat er een aantal jongens gaan vertrekken en dat de club dus met nieuwe jongens verdergaat. Ik ben benieuwd.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Purmersteijn

Zondagteam Purmersteijn gaat terug naar de zondagcompetitie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)