Sergio Rigters

Rigters wil geen ‘zwart schaap’ zijn

De straf van drie jaar (waarvan een voorwaardelijk) die Sporting Martinus-speler Sergio Rigters heeft gekregen is buiten alle proporties. Tenminste, dat laat Rigters aan Het Amsterdamsche Voetbal weten. “Ik wil niet het zwarte schaap zijn.”

De aanvaller van Sporting Martinus kwam in de slotfase van het duel met Onze Gezellen in een conflict met de grensrechter van de Haarlemmers. Rigters: “Ik heb er gewoon geen woorden voor. Dit slaat nergens op. Er wordt beweerd dat ik als eerste geslagen hebben. Ik heb hem (grensrechter Rik Scholte van Onze Gezellen, red.) niet eens geslagen. Hij sloeg mij met zijn vlag. Als reactie heb ik hem geduwd en daarna ben ik weggelopen. Hij kwam toen als een gek achter me aan rennen en wilde mijn benen breken.”

Het zou allemaal begonnen zijn bij een discussie over een ingooi. Rigters: “Ik heb het niet eens gezien. Ik dacht dat de bal voor ons was dus rende naar de zijlijn, liep om hem heen om de bal te pakken en in te gooien. Hij hield me tegen en sloeg me vervolgens.”

Hoofdrolspelers Rik Scholte (grensrechter) en Sergio Rigters (r) worden in bedwang gehouden

Rigters vervolgt: “Ik ga zeker tegen deze straf in beroep. Ik heb de pech dat het gebeurd is op de dag dat Richard Nieuwenhuizen (de overleden grensrechter van Buitenboys, red.) op diezelfde dag in het nieuws kwam. Ik denk dat ze nu een voorbeeld willen stellen en dat ik als zwart schaap word gezien. Als ik niets doe mag ik over twee jaar pas weer voetballen en welke club wil me dan nog als lid hebben? Dit kan ik gewoon niet accepteren.”

Rigters wacht nog op de brief van de KNVB met de officiële uitspraak maar zodra die binnen is zal hij in beroep gaan.

Foto: martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!