Home / Algemeen / Rijnink gaat met ZSGOWMS voor ongeslagen kampioenschap
Foto Koos van der Leest

Rijnink gaat met ZSGOWMS voor ongeslagen kampioenschap

Met een 0-3 overwinning bij Zwanenburg kon ZSGOWMS weer drie punten bijschrijven aan het totaal. De ploeg van Rob Rijnink is na elf wedstrijden is nog steeds ongeslagen en heeft zichzelf als doel gesteld om dat de rest van de competitie, inclusief inhaalwedstrijden, vast te houden. De trainer wil met zijn ZSGOWMS keihard doorstoten naar de tweede klasse.

Het inhaalduel tegen Zwanenburg leverde het elftal van Rijnink niet al te veel problemen op, hoewel de bezoekers een gedeelte van de wedstrijd wel erg moesten leunen op de defensie en doelman Randy Sanches. Rijnink: “We beginnen goed en komen na twintig minuten op een 0-1 voorsprong via Marley Hasselbaink. Daarna zie je dat Zwanenburg wat fanatieker gaat spelen, maar houdt Randy (Sanches, red.) ons met uitstekende reddingen op de been. Samen met de goede defensieve organisatie achterin weten we dan die nul te houden en zelf komen we dan op 0-2 door een doelpunt van Serdal Suvakci. Daarna maakt Nana Kwarteng de 0-3 en is het al met al een prima overwinning.”

Na alle perikelen rondom de schorsing van Maceo Rigters, de drie punten in mindering en de wedstrijden die overgespeeld moeten worden, gaf ZSGOWMS de juiste reactie in de ogen van trainer Rijnink. “Deze groep van een mannetje of twintig gingen vanaf het begin al goed met elkaar om en zijn door deze situatie alleen maar dichter naar elkaar toe gegroeid. Toen het hoofdbestuur met de mededeling over de strafmaat van de KNVB kwam, wilden de jongens maar één ding: die vijf wedstrijden opnieuw winnen! Dat tekent onze mentaliteit; we willen aan iedereen laten zien hoe goed dit team is”, aldus Rijnink.

Zelf wilde de trainer eerst geen uitspraak doen over de schorsing van Rigters, maar inmiddels wil de trainer wel reageren op de, in zijn ogen, onjuiste beslissing van de KNVB. Rijnink: “ Het meest vervelende aan alles wat er gebeurd is, is dat Maceo (Rigters, red.) de dupe is geworden, terwijl die jongen alleen gedaan heeft wat er aan hem gevraag werd. Hij heeft de overschrijving netjes ingevuld en door een verkeerde inschatting staat hij nu zo lang aan de kant. Hij kan zelfs de wedstrijden die ingehaald worden niet meedoen. Verder staat hij op woensdag en zaterdag wel de E2 van onze club te trainen en te coachen.

Rijnink dacht er zelfs over na om een statement te maken richting de KNVB door de inhaalduels schriftelijk af te doen. “Maar uiteindelijk heeft dat idee niks opgeleverd,” aldus Rijnink, die had gehoopt op meer support voor zijn statement. Er zit in zijn ogen niks anders op dan de goede lijn door te trekken. Rijnink: “Dan moeten we maar gewoon blijven winnen en het seizoen ongeslagen afsluiten. Dat laatste is echt een doel op zich geworden. Al met al heb ik er alle vertrouwen in dat dit elftal gewoon kampioen gaat worden dit jaar.”

Foto Koos van der Leest