Foto Koos van der Leest

Rijnink (Pancratius) na nederlaag bij VUC: “Voel me soms als een clown”

De onmacht van een trainer. Er moet wat gebeuren, is trainer Rob Rijnink zich bewust, om Pancratius echt op de rit te krijgen. De zondag tweedeklasser ging opnieuw buitenshuis onderuit (3-0 bij VUC) en volgens de oefenmeester lag de oorzaak daarvan bij de Badhoevedorpers zelf.

“Soms voel ik me als clown voor gek staan. Voor de wedstrijd maken we duidelijke afspraken en dan zie ik sommige spelers deze structureel niet nakomen. Dan vraag ik me af waar dat aan ligt. Of je kan het niet, of je luistert niet, of je bent niet geschikt voor Pancratius 1”, foetert Rijnink.

De oefenmeester werkt in blokken van vier wedstrijden, gevolgd door een uitgebreide evaluatie. Maar met de naderende streekderby tegen KDO zondag overweegt Rijnink deze week al in te grijpen. “Er moet echt iets gebeuren. Pancratius krijgt al vaak de meeste goals tegen en nu ook al na drie wedstrijden acht tegendoelpunten. Verdedigen doe je met het hele elftal en niemand kan daarin verzaken. Dat gaan we komende week allemaal analyseren. Als er dingen niet snel veranderen, zullen er inderdaad ook maatregelen getroffen moeten worden.”

Met name de 1-0 van VUC nam Rijnink zijn ploeg kwalijk. “Wij denken dat het buitenspel is, staan elkaar aan te kijken en de spits (Youri Buwalda, red.) mag de bal vogelvrij aannemen voor de 1-0. Zulke fouten maakten we twee weken geleden ook tegen DSOV. Toen werden de afspraken ook niet nagekomen.” Dat terwijl Pancratius in het eerste halfuur prima voetbalde. Meerdere grote kansen werden echter om zeep geholpen. “We creëren ze wel, dat is positief, maar als je ziet hoe wij daar vervolgens mee omgaan.. Ook dat is Pancratius-onwaardig.”

“De mensen van VUC zeiden na afloop ook dat ze ons de beste ploeg vonden die ze dit seizoen hadden gezien”, vervolgde Rijnink, die de Hagenezen door doelpunten van Jergo Leijdekkers en Dominique Aries wel zag uitlopen naar 3-0. Het geluk van de Badhoevedorpers is dat zij zich volgende week in de streekderby tegen KDO kunnen herstellen van deze nederlaag. “We hebben met veel blessures te maken, maar dat mag geen excuus zijn. Er gaan deze week wel wat harde woorden vallen om alles op scherp te krijgen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C.

Archieffoto boven: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)