Rijnink (Pancratius) positief verrast na zege op De Foresters

Zijn selectie is nog niet helemaal compleet, maar na de voorbereiding en twee bekerwedstrijden heeft Rob Rijnink als nieuwe trainer van Pancratius een aardig beeld gekregen. Dit werd in de tweede bekerwedstrijd onderstreept met een 3-1 overwinning op zondag tweedeklasser De Foresters.

“Wij willen op een bepaalde manier voetballen en daar komen ook afspraken bij kijken. Wanneer je ziet dat die allemaal goed worden uitgevoerd, iedereen veel inzet levert en je de speelwijze terugziet, stemt mij dat zeer tevreden”, zegt Rijnink. De Badhoevedorpers kwamen amper in de problemen. Ralf Fenne (vrije trap), Bas Pel en Ritchie van Hameren zorgden voor de 3-0 voorsprong, de tegentreffer van De Foresters een kwartier voor tijd was slechts voor de statistieken: 3-1.

Na de 3-1 nederlaag in de eerste bekerwedstrijd tegen DEM, won Pancratius nu met diezelfde cijfers. Tegen de tweedeklasser uit Heiloo kreeg Rijnink een goed beeld van de formatie waarin hij komend seizoen met Pancratius wil gaan spelen. Vanwege vakanties was nog niet zijn beoogde basiselftal voor de eerste competitiewedstrijd tegen DSOV (24 september). “Wij hebben iedereen de afgelopen periode de kans gegeven om zich te bewijzen. Sommige spelers hebben die kans ook echt gepakt en dat heeft mij positief verrast.”

De oefenmeester, nieuw bij de club als opvolger van de vertrokken Bart Jansen (naar DSOV, red.), hield zich tijdens de voorbereiding rustig. “Vaak wil een nieuwe trainer direct een signaal afgeven. Ik heb besloten dat niet te doen. Ik heb alles geobserveerd. Het is natuurlijk voor veel mensen wennen. Er zijn een aantal belangrijke spelers vertrokken, veel nieuwe spelers gekomen. Het gaat zeker de goede kant op.”

Kijk hier voor alle uitslagen van de zondagduels in de districtsbeker.

Archieffoto boven: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!