Home / Algemeen / Rijnink start zijn tweede periode bij ZSGOWMS met zege in Ouderkerk

Rijnink start zijn tweede periode bij ZSGOWMS met zege in Ouderkerk

Rob Rijnink heeft de eerste wedstrijd na zijn terugkeer als trainer van ZSGOWMS gewonnen. De zondag derdeklasser herpakte zich op bezoek bij Ouderkerk goed van een vroege achterstand. Door een 1-3 overwinning klommen de Amsterdammers naar de vijfde plek.

ZSGOWMS sloeg precies op de juiste momenten toe. Nadat Ouderkerk halverwege de eerste helft door een discutabel doelpunt van Laurens van Beek aan de leiding kwam, liet Tom Straver enkele minuten een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0 onbenut. Direct in de tegenaanval trok Randy Ottens de stand gelijk. Ook vroeg in de tweede helft speelde Straver een negatieve rol. De spits van de Ouderkerkers trof de paal en een minuut na zijn misser bracht Doganay Göc de bezoekers aan de leiding: 1-2.

Het lukte Ouderkerk niet om van die achterstand terug te komen. De thuisploeg liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Het was aan doelman René de Jong en matige afronding van ZSGOWMS te danken dat de ploeg van Lex van der Horst en Jules Pasteuning een grote nederlaag bespaard bleef. Uiteindelijk bepaalde de zeventienjarige invaller Oseas André de eindstand op 1-3.

André was één van de twee debutanten bij de Amsterdammers, samen met Mohammed Bendidi. “Er komen een paar hele talentvolle jongens bovendrijven. Ze kunnen het niveau gewoon aan en scoren elke wedstrijd een voldoende. Dan laten we ze ook staan”, zei een tevreden Rijnink. “De tweede helft waren we veruit de bovenliggende partij. Als we het beter uitspelen, moet je daar met 1-5 of 1-6 winnen.”

In zijn eerste weken heeft Rijnink het nodige veranderd. Zo speelt ZSGOWMS nu in de verdediging op de ouderwetse manier, met één mandekker en een echte laatste man. “Er was heel weinig vertrouwen binnen de groep. In fases is het nog te nonchalant en laconiek. De betere ploegen straffen dat af, denk ik. Bijvoorbeeld DCG volgende week. Het zal nog beter en scherper moeten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Jos Spitteler