Rijnsburger (Weesp): “In de winterstop een beter beeld van competitie”

FC Weesp is na de degradatie vorig seizoen uit de tweede klasse uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Mario Rijnsburger staat na vijf speelrondes zonder puntverlies soeverein bovenaan in de zondag derde klasse C.

Rijnsburger is blij dat zijn ploeg het na de degradatie goed heeft opgepakt in de derde klasse. “Ik ben natuurlijk tevreden over de seizoenstart. We zijn eigenlijk op dezelfde voet verder gegaan als na de winterstop. Je merkt natuurlijk wel het niveauverschil tussen de tweede en derde klasse. De ploegen in de tweede klasse zijn technisch en tactisch toch een stuk sterker en fouten worden daar sneller afgestraft. Dat neemt niet weg dat wij het in de eerste vijf wedstrijden het gewoon uitstekend gedaan hebben.”

Opvallend is dat Weesp in de eerste vijf wedstrijden slechts één goal incasseerde en vier van de vijf wedstrijden met 2-0 won. “Dat komt omdat we vanuit een goede organisatie spelen,” aldus Rijnsburger. “We zijn echt een collectief en spelen met veel discipline. Een grote kwaliteit van het team is dat we heel weinig weggeven en in de omschakeling toeslaan. Opbouwend en voetballend kan het nog wel een stuk beter. Daarin willen we de komende tijd stappen gaan maken.”

De coach wil ondanks de goede seizoenstart nog niet te veel op de zaken vooruitlopen. “Natuurlijk willen we zo snel mogelijk terugkeren in de tweede klasse. We hebben echter pas vijf wedstrijden gespeeld en ik ken deze competitie ook niet goed. In de winterstop heb ik denk ik een beter beeld van de competitie want dan hebben we elke tegenstander gehad. In tegenstelling tot vorig seizoen hebben we, na het vertrek van vier of vijf spelers, ook een smallere selectie. We hebben gelukkig wel een vaste kern, maar in de breedte hebben we ingeleverd. Ik hoop niet dat dit ons gaat opbreken in de loop van het seizoen.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)