Rijnsburger (Weesp) na stroeve start: “We missen goals Van Huisstede”

Door het vertrek van Jesse van Huisstede leverde FC Weesp maar liefst 34 doelpunten in. De spits dwong daardoor een transfer af naar JOS Watergraafsmeer. “Ik had niet verwacht dat het zo lastig zou zijn om het verlies van Van Huisstede op te vangen”, bekent FC Weesp-trainer Mario Rijnsburger.

De tweedeklasser uit Weesp, die vorig jaar lang in de subtop meedraaide, heeft na acht duels pas vijf punten behaald. Net zoveel als Hoofddorp, de tegenstander van aankomende zondag. Rijnsburger: “Het duel van zondag is belangrijk, maar er is geen extra spanning voelbaar in de ploeg.”

Jesse van Huisstede scoorde vorig seizoen 34 doelpunten.
Jesse van Huisstede scoorde vorig seizoen 34 doelpunten.

De oefenmeester is met zijn team wel iets verdedigender gaan spelen. “De laatste zege dateert alweer van zes wedstrijden geleden. We scoren moeizaam, de eindpass is te vaak niet goed genoeg. Daarnaast hebben we ook last van blessures. Maar ik haal er vertrouwen uit dat wij dit seizoen nog geen enkele keer zijn weggespeeld. Bijvoorbeeld tegen Koploper ZSGO/WMS verloren we met 4-2, maar dat kwam door persoonlijke fouten.”

De coach van de formatie uit Weesp beseft dat een zege zondag noodzakelijk is. “Als we winnen, komen we op drie punten van Hoofddorp, maar wij zitten in een lastige fase. Wij hebben ook gewoon pech dat een bal net op de buitenkant van de paal komt. Hopelijk lukt het ons zondag om op eigen veld om het tij te keren.”

Kijk voor alle uitslagen de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!