Home / Algemeen / Rinaigel Ogenio schiet RODA’23 op verjaardag naar zege bij FC Abcoude

Rinaigel Ogenio schiet RODA’23 op verjaardag naar zege bij FC Abcoude

Op ‘karakter en teamspirit’, zoals trainer Bnar Toofeek zei, heeft zondag tweedeklasser RODA’23 met minimaal verschil FC Abcoude verslagen. De vandaag 23 jaar geworden Rinaigel Ogenio gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau door het enige doelpunt voor zijn rekening te nemen: 0-1.

“Ik zag mijn ploeg in de tweede helft groeien. Dat het niet mooi hoeft en dat we keihard voor elkaar werken”, loofde RODA’23-trainer Bnar Toofeek zijn ploeg. “Op momenten zoals vandaag weet de groep precies hoe ze de wedstrijd dood moeten maken, ook als je de tweede helft vooral bezig bent met tegenhouden. Op karakter en teamspirit hebben we gewonnen.”

Echt in de problemen kwamen de bezoekers overigens niet. Het doelpunt van Ogenio, vlak voor rust, bleek voldoende. “Ik vond Abcoude aan de bal best goed. Het ontbreekt bij hun aan de eindpass, daar hebben wij in de tweede helft op ingespeeld door vanuit de omschakeling te spelen. Op één kans na hebben zij in de tweede helft weinig gecreëerd”, blikte Toofeek terug. Zijn ploeg kreeg de betere kansen. Ogenio krulde de bal tegen de paal (“ik zag ‘m zo de kruising ingaan”) en Quint Piris koos ervoor de bal af te leggen terwijl hij beter voor eigen succes kon gaan.

Omdat het verschil klein was, bleef het tot de laatste moment spannend. FC Abcoude was niet in staat om doelman Reno van der Meer serieus uit te testen, waardoor de 0-1 op het scorebord bleef. RODA’23 klom daardoor naar de zesde plek, terwijl de ploeg van Petar Djenic met slechts vijf punten uit elf wedstrijden nog altijd de nummer voorlaatst is.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Jos Spitteler