Home / Algemeen / Rinaldo O’Niel sluit aan bij HBOK: “Het gaat mij om het plezier”

Rinaldo O’Niel sluit aan bij HBOK: “Het gaat mij om het plezier”

HBOK hoopt dit seizoen nog te kunnen beschikken over Rinaldo O’Niel. De dertigjarige sluitpost traint inmiddels al een maand mee in Zunderdorp en probeert dispensatie te krijgen om alsnog speelgerechtigd te zijn. Anders is hij pas volgend seizoen beschikbaar voor de zaterdag derdeklasser.

O’Niel was bij eersteklasser Huizen op een dood spoor beland. Trainer Arnold Klein verkoos Brian Willemse boven hem, waardoor de situatie voor hem uitzichtloos was. “Ik zou niet eens de kans krijgen”, zegt de doelman daarover. Hij besloot zijn spullen in te leveren. Een terugkeer naar Amsterdam was voor hem een logisch gevolg. “Ik woon om de hoek, in Noord. Op een gegeven moment heb je het reizen wel gehad. Katwijk, Breukelen, Huizen de afgelopen anderhalf jaar. Dit is slechts vijf minuten rijden.”

De bedoeling was dat O’Niel tijdens de winterse transferperiode zou worden overgeschreven. In Huizen had hij geen geregistreerd KNVB-contract, dus dat ging niet door. “Nu wordt er door de KNVB gekeken of ze mij dispensatie kunnen verlenen. Hopelijk kan dat nog.” In afwachting daarvan traint hij al sinds januari mee. “Het gaat mij niet zozeer om het spelen, het gaat mij om het plezier. Dat was ik bij Huizen verloren. Met al het reizen erbij dacht ik: waar doe ik het eigenlijk nog voor? Helemaal omdat ik geen negentien of twintig meer ben.”

De voormalig doelman van Chabab en OFC laat doorschemeren dat HBOK zijn laatste club op niveau is. “Misschien hierna nog een vriendenteam, maar dan als voetballer. Dit wordt mijn laatste club op niveau. Als HBOK mij nodig heeft, wil ik er voor ze zijn. Raymond Dirven is al op leeftijd en ik weet niet of hij doorgaat. Ik zal ook niet zeggen dat ik moet spelen of de eerste keeper ben. Die tijd heb ik gehad. In de voorbereiding moet je het gewoon laten zien. De beste zal dan uiteindelijk spelen.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)