Rinus Loef gaat voor periodetitel met Sloterdijk

Afgelopen zaterdag in het duel met koploper de Meteoor (1-3 verlies) spatte het fanatisme bij Rinus Loef er vanaf. De 60-jarige oefenmeester van zaterdag vierdeklasser Sloterdijk vindt het spelletje nog altijd te mooi om te stoppen. Met Sloterdijk hoopt hij nu op een succesvol seizoen door een periode te winnen.

Loef was tijdens de wedstrijd op sommige momenten luidruchtig aanwezig om zijn spelers vooruit te schreeuwen. “Dat zit gewoon nog steeds in mij,” vertelt Loef. “Soms zie ik dat mijn spelers het niet uit zichzelf doen en dan probeer ik ze er toe aan te zetten om te lopen. Ook als ik zie dat er dingen gebeuren die wij niet hebben afgesproken zal ik mijn spelers tijdens de wedstrijd daar meteen op wijzen.”

De coach heeft het enorm naar zijn zin bij Sloterdijk en denkt nog lang niet aan stoppen. “Ik vind het geweldig om drie keer in de week met die jongens te werken. We hebben een mooie groep met allemaal jonge studenten. Het zijn eigenlijk allemaal ideale schoonzonen. Ik heb ze ook wel eens vertelt dat ze in het veld wel eens wat harder mogen zijn. Aan de andere kant is het ook wel lekker dat ik een groep jongens heb die zich altijd goed zullen gedragen.”

20161030-sloterdijk-de-meteoor-rinus-loef-joey-schoo

Na een moeizame start, waarin de eerste vijf wedstrijden werden verloren, ging het de afgelopen wedstrijden beter met Sloterdijk. “Ook van De Meteoor hadden we niet hoeven te verliezen,” aldus Loef. “We waren te slordig en geven het in de eerste helft weg. In de tweede helft ben je beter en kom je nog goed terug, maar verder dan één goal kwamen we helaas niet. De matige seizoenstart komt doordat de jongens vlak voor de competitie op vakantie zijn geweest. Daardoor hadden we een conditionele achterstand. De laatste weken gaat het goed en ik hoop dat we dat kunnen doortrekken. We gaan voor een periode dit seizoen,” is Loef ambitieus.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!