RKAVIC houdt kans op 2e klasse

Het Amstelveense RKAVIC houdt nog steeds kans op promotie naar de tweede klasse. De ploeg van Brasco Tuvaljevic won met 1-3 bij Hellas Sport nadat er vorige week ook al met 3-2 was gewonnen. In de finale is tweedeklasser OSV de tegenstander dat pas na strafschoppen afrekende met Jong Holland.

RKAVIC zal het in de eerste wedstrijd in ieder geval moeten doen zonder spelmaker Bart Zoet en in goede vorm verkerende Chris van Leenen. Zoet kreeg direct rood vanwege een natrappende beweging en Van Leenen liep tegen een gele kaart op dat hem een schorsing oplevert. Zoet: “ We stonden met 2-1 voor dus er was voor ons niets aan de hand. Mijn tegenstander ging op mijn voet staan bij een hoge bal en we vielen samen op de grond. De scheidsrechter kwam aanlopen en gaf direct rood. Ik vroeg nog voor wie dat was en hij dat het voor mij was. Ik stond er echt van te kijken.”

Na afloop van het duel ging Zoet op zoek naar de scheidsrechter. Zoet: “Ik wilde met hem over de situatie parten. Op mijn weg daar naar toe kwam ik mijn tegenstander tegen en die is met me mee gegaan. De Scheidstrechter zei dat ik een natrappende beweging heb gemaakt maar ik ben me van geen kwaad bewust. Gelukkig heeft mijn tegenstander dat na afloop ook schriftelijk willen verklaren. Maar ik wordt in ieder geval geschorst. Ik hoop dat het bij een wedstrijd blijft zodat ik de return tegen OSV mee kan doen.”

RKAVIC, dat de eerste wedstrijd met 3-2 had gewonnen, trok ook met tien man aan het langste eind.  Na een kwartier schoot Peter Verbaken op aangeven van Chris van Leenen de 0-1 binnen. Na iets meer dan een half uur was het 0-2 door wederom Verbaken. Dit keer was Zoet de aangever. Een fout van doelman Alex Koopen zorgde vlak voor rust voor de 1-2.

Na de rode kaart van Zoet maakte trainer Tuvaljevic twee wissels. Zoet: “ Dat waren erg goede wissels. We waren zelfs met een man minder de betere ploeg en kregen ook de beste kansen. Eduart Ort maakte de 1-3.

Tuvaljevic: “ Ik ben erg blij dat we door zijn en het is jammer van die twee schorsingen maar ik moet het hele jaar al puzzelen dus het komt heus wel goed. Als we promoveren moeten we wel bij de eerste zeven kunnen komen anders heeft promotie helemaal geen zin. OSV is elfde geworden dus als we iets willen in de tweede klasse dan moeten  we in ieder geval van hun winnen.”

RKAVIC speelt volgende week eerst uit tegen OSV, dat na strafschoppen won van Jong Holland. Op 8 juni is de return.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)