RKAVIC kan even adem halen na zege op De Brug

In de zaterdag derde klasse B kan het Amstelveense RKAVIC even adem halen. DE ploeg van Maurice Kuijper won met 3-1 van De Brug en staat nu op een veilige tiende plaats. het gat met de middenmoot is nu overbrugbaar.

De trainer van RKAVIC, Maurice Kuijper, was na afloop van de wedstrijd zeer tevreden. Kuijper: “Eindelijk heeft VIC gespeeld  zoals dat mij voor ogen staat.”  Zijn ploeg begon heel scherp aan de wedstrijd en nam al na tien minuten de leiding.  Eduart Ort ondernam aan de linkerkant een actie  en zijn schot , links in de kruising, was onhoudbaar voor de doelman van De Brug (1-0).  Een tweede goal van Ort  werd in de twintigste minuut wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

RKAVIC de brug 1

De start van de tweede helft was uitstekend. Zeer aanvallend en goed combinerend  werd De Brug onder druk gezet.  De tweede goal  van RKAVIC  kwam tot stand uit een strafschop. Emir Sinanovic  werd in de zestienmeter onderuit gehaald en Bart Zoet faalde niet van elf meter. Onhoudbaar joeg hij de 2 – 0 in het net. De Brug was na dit doelpunt genoodzaakt om aanvallender te spelen teneinde iets aan de opgelopen schade te doen. Vanuit de ruimte die er ontstond wist de Amstelveense ploeg nog eenmaal te scoren. Met en assist van Eduard Ort, een diepe  wegdraaiende bal, wist Victor Perez wel raad en dat betekende 3 – 0.  De wedstrijd was nu gespeeld. De goed genomen vrije trap van De Brug, 3 – 1 kon daar niets meer aan veranderen.