RKAVIC wint derby

RKAVIC heeft in de zaterdag derde klasse B goede zaken gedaan in de strijd om de derde periode. De derby tegen RODA’23 werd met 1-0 gewonnen. Topscoorder Thomas Brinkhof zorgde voor de enige treffer. RODA’23 moet nu gaan uitkijken dat het niet in degradatie gevaar komt.

Eindelijk beschikte RKAVIC-trainer Dave Samson weer eens over een complete selectie. Hij kan het zich zelfs permitteren om de normaal gesproken vaste waarden als Ernst van Duin en Wouter van der Klugt op de bank te zetten. Samson: “We draaien een heel matig seizoen. Het enige wat we kunnen doen om er nog iets van te maken is de derde periode winnen. WE zijn vorige week in ieder geval goed gestart tegen Fortius”.  Ook tegen RODA’23 begon de ploeg goed al liet het opbouwend nog wel eens een steekje vallen. Na 22 minuten was het echter raak. Arnoud Atsma bereikte met een mooie pass Trevor Uiterloo die zijn voorzet uiteindelijk door Thomas Brinkhof werd binnen gewerkt. RKAVIC vergat daarna om nog voor rust de voorsprong te vergroten.

Een kwartier na rust maakte de thuisploeg het zich zelf moeilijk. Tom Veening zou Walter Verstraten geslagen hebben, iets dat hij later ontkende. Een rode kaart was het gevolg. De ploeg uit Bovenkerk werd sterker en kreeg ook kansen via Frank van den Heuvel en Kai Bolmers. RODA-coach Van Zoghel gooide in de resterende tijd alles op de aanval maar het ontbrak de ploeg aan stootkracht zodat de 1-0 ook de einduitslag werd.

Tegen sportamstelveen.nl zei Samson na afloop: “De zege was terecht. We staan veel te laag op de ranglijst maar dat hebben we aan ons zelf te danken. Ik vertrek na dit seizoen niet voor niets. Ik hoop dat ik ingeloot wordt om mijn TC1 te halen en anders ga ik naar Sparta Nijkerk. Ik heb geen zin meer in een recreatie-elftal”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)