RKAVIC wipt OSV uit tweede klasse

RKAVIC is op 8 juni 2013 gepromoveerd naar de tweede klasse A op zaterdag. Na de 0-1 overwinning vorige week had de ploeg vandaag genoeg aan een 0-0 gelijkspel. Voor OSV is het hiermee alsnog het doek gevallen, want zij degraderen nu naar de derde klasse. Beide ploegen sluiten hiermee een slopende nacompetitiereeks af. Waar zowel OSV als RKAVIC in de voorgaande weken al een paar keer door het oog van de naald kropen, kon er vandaag maar een ploeg de winnende zijn. Het feest werd gevierd aan de kant van RKAVIC.

In de ogen van Donny Reugenbrink van OSV had zijn ploeg meer verdiend. Reugenbrink: ‘RKAVIC is de gelukkige winnaar. Net als vorige week waren wij bij vlagen de bovenliggende partij. Zeker in de eerste helft hebben wij goede kansen gehad om een doelpunt te maken. Het zat er helaas niet in voor ons.’

08062013RKAVIC-OSV2

Op het warme sportpark Escapade wisten zowel RKAVIC als OSV wat er op het spel stond en in de eerste helft was het team van René Panhuis duidelijk met de intentie op het veld gekomen om de dreigende degradatie af te wenden. OSV kreeg een aantal goede schietkansen. Zo waren Reugenbrink en Jermaine Ristie dichtbij, maar bij beide spelers stond de lat succes in de weg. Verder was het Mischa Klaver die de 1-0 op zijn voeten had, maar vanaf een meter of elf schoot hij over het doel van Alex Koopen.

08062013RKAVIC-OSV3

Nadat RKAVIC met tien man verder moest door een rode kaart moest, leek OSV de overwinning voor het grijpen te hebben, maar ook in de tweede helft hield RKAVIC stand. De balende Reugenbrink gaf eerlijk toe dat zijn ploeg in de tweede helft minder kansen creëerde dan voor rust. ‘De eerste helft was echt voor OSV, de tweede helft kregen we het niet meer voor elkaar om meer kansen te creëren.’ Het weer leek de ploegen naarmate de tweede helft vorderde ook parten te spelen. Al met al had, in de ogen van Reugenbrink, ook OSV de wedstrijd over twee wedstrijden in haar voordeel kunnen beslissen. ‘We hebben gewoon teveel kansen gemist. In de eerste wedstrijd bij ons thuis missen we zelfs twee penalty’s. Als je die er niet in schiet, wordt het een moeilijk verhaal.’ Voor OSV is het nu zaak om volgend jaar weer promotie af te dwingen. RKAVIC mag gaan genieten van deze mooie prestatie en kan zich op gaan maken voor een seizoen in de zaterdag tweede klasse.

Verslag: Wessel Westerhof
Foto”s: John Beckman