RKDES behoudt koppositie dankzij topschutter Indy van Koert

RKDES lijkt goed op weg voor promotie naar de zondag tweede klasse. De ploeg van Kiri Kalaitzis bleef in de promotiepoule voor de vijfde week op rij ongeslagen. Indy van Koert hielp de Kudelstaarters met twee treffers langs MSV’19.

Op eigen veld nam RKDES gelijk het initiatief en drong het MSV’19 terug. Dit resulteerde in het eerste kwartier al in kansen voor Indy van Koert en Mano van Veen, die allebei doelman Wesley Oostrom op hun weg vonden. Na ruim twintig minuten werd de sluitpost wel gepasseerd. Uit een voorzet van Jimmy Baars knalde Van Koert de 1-0 binnen. Nog geen vijf minuten later was de 24-jarige aanvaller ook verantwoordelijk voor de 2-0, wat zijn negentiende treffer van dit seizoen was.

Daarna kwam MSV’19 langzaam beter in de wedstrijd. De bezoekers spelen slechts voor de spreekwoordelijke eer, omdat zij vanwege een fusie met Montfoort uit het zondagvoetbal verdwijnen. De grootste kans van MSV’19 was voor Wouter Scholman. De paal voorkwam vlak voor rust een aansluitingstreffer.

De gasten uit Montfoort waren een stuk feller dan RKDES, dat de 2-0 voorsprong probeerde te verdedigen. Doelman Stan Eveleens moest regelmatig redding brengen om de nul te houden. Het lukte de thuisploeg om de marge over de streep te trekken en daarmee als lijstaanvoerder goede zaken te doen in de promotiepoule.

Volgende week wacht de topper bij Sporting Leiden. Het duel van de concurrent werd dit weekend gestaakt bij een 1-1 stand tegen Nicolaas Boys. De nummers één en twee van de poule promoveren naar de tweede klasse, plek drie t/m vijf levert nacompetitie op. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de promotiepoule.