RKDES blaast titelstrijd nieuw leven in na zege bij koploper Martinus

De strijd om het kampioenschap in de zondag vierde klasse F is weer spannend. Koploper Sporting Martinus ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen RKDES en zag daardoor de concurrentie terugkomen. De voorsprong van de ploeg van Ron Gerlof bedraagt nu nog maar vier punten op achtervolgers NFC (wedstrijd minder) en RKDES.

In een voor dit niveau opvallend hoog tempo golfde het spel op een gegeven moment wervelend heen en weer. Dat was overigens pas na twintig minuten, want daarvoor walste Sporting Martinus over RKDES heen. De Amstelveners waren erg scherp, zette veel druk op de Kudelstaartse defensie en een snelle treffer hielp Sporting Martinus in het zadel. Doelman Marius de Grauw hield geen rekening met een bekeken vrije trap van Jan Sjerps: 1-0.

phoca_thumb_l_DSC08660

Na de openingstreffer kreeg RKDES iets meer grip op de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Beide ploegen kregen een paar halve kansen die geen doel troffen. Vlak voor rust kregen de gasten een enorme mogelijkheid om met een gelijke stand de kleedkamers op te zoeken, maar na een goede actie eindigde een schot van Lennart Kok via Martinus-verdediger Mitchel Senft tegen de paal.

Tien minuten na de rust had Joel Cornwall uit een vrije trap de 2-0 op zijn schoen, alleen eindigde deze net aan de verkeerde kant van de paal. RKDES, een stuk frisser uit de kleedkamers gekomen, had inmiddels de jacht op de gelijkmaker ingezet. Die viel ook na een uur spelen. Invaller Robin van der Steeg kopte raak uit een prima aangesneden hoekschop van Lennart Kok. Het bleek het wapen van RKDES te zijn, want een identieke hoekschop van Kok werd tien minuten later door Ivo Lentjes binnen gewerkt: 1-2.

phoca_thumb_l_DSC08662

De Amstelveense reactie volgde snel, want een diagonaal schot van Ramon Wismeijer zorgde binnen een minuut voor de gelijkmaker. De topper leek te eindigen in een gelijkspel, totdat RKDES zeven minuten voor tijd de leiding weer in handen nam. Opnieuw was Kok met een scherpe hoekschop te aangever, Sporting Martinus werkte de corner slecht weg en de bal belandde voor de voeten van Lentjes, die binnen kon schieten: 2-3.

Sporting Martinus ging in de slotfase nog vol voor de drie punten, maar RKDES hield met kunst en vliegwerk stand. “Mooi dit man”, was RKDES-trainer Jesse Donker lovend na afloop. “Ik heb elke speler uitgebreid omhelsd. Ze hebben fantastisch gepresteerd. Maar we zijn nog niet klaar, we gaan nu voluit voor de titel. De druk op Sporting Martinus hoog houden, ze nerveus maken. En wij hebben een relatief makkelijker resterend programma.”

phoca_thumb_l_DSC08704

De zege van de Kudelstaarters brengt de spanning terug in de zondag vierde klasse F. Sporting Martinus gaat nog steeds aan de leiding, maar ziet de concurrentie wel inlopen. NFC en RKDES hebben vier punten minder dan de Amstelveners, waarbij NFC zelfs nog een inhaalwedstrijd op het programma heeft staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!