RKDES de dupe van opstappen trainer Floreant

In de zondag vierde klasse A van het district West 2 heeft Floreant aangegeven zich per direct terug te trekken uit de competitie. De club heeft de KNVB laten weten de komende twee wedstrijden niet op te komen dagen. De club wordt dan automatisch uit de competitie gehaald.

Eerder deze week besloot trainer Henry Egberts per direct op te stappen omdat er veel onrust is binnen het elftal. Het eerste zondagelftal van de club uit Boskoop is al jaren het zorgenkindje van de club. Na het opstappen van Egberts heeft de club nu besloten dat het genoeg is geweest.

Zes clubs, waaronder RKDES, zien hun winstpartij nu verloren gaan. De ploeg van Jesse Donker won eerder dit seizoen met 4-0 van Floreant. ASW is de lachende derde, want zij verloren van Floreant en is de nieuwe koploper. RKDES-trainer Jesse Donker zegt tegen Voetbal in Aalsmeer: “Dit is balen. Het pakt heel nadelig uit voor ons. De uitdaging wordt nu nog groter om de titel binnen te halen.”

Pas over twee weken, als de wedstrijden tegen SVH en Altior officieel niet zijn doorgegaan, zal Floreant uit de competitie worden genomen. Op de website van de club zegt het bestuur: “Het is een pijnlijke, maar onvermijdelijke beslissing.” Omdat de club duidelijk heeft aangegeven dat het eerste elftal niet zal komen opdagen heeft Het Amsterdamsche Voetbal de stand alvast bijgewerkt.

De competitie zal nu worden verdeeld over twee in plaats van drie periodes. Klik hier voor de nieuwe stand in de zondag vierde klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)