RKDES doet goede zaken met winst op DIOS

Bovenin de zondag derde klasse A (West 2) is RKDES ingelopen op Altior en Nicolaas Boys. De ploeg van Jesse Donker won zelf met 2-0 van DIOS en profiteerde daardoor optimaal van het gelijkspel van de nummers één en twee. De achterstand op koploper Altior bedraagt nu nog maar een punt.

In Kudelstaart heerste RKDES, maar het moest blijven oppassen op een uitbraak van DIOS, de nummer vijf van de ranglijst. Vlak voor de rust ging RKDES-doelman behoorlijk in de fout door de bal zomaar in de voeten van Jesse van Wees te plaatsen. De middenvelder van DIOS bedacht zich geen moment, maar schoof de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Daar ontsnapte de thuisploeg aan een 0-1 achterstand, terwijl het zelf de wedstrijd dicteerde en voldoende kansen creëerden om het verschil te maken.

De beslissing viel pas in het laatste halfuur. Een belangrijke rol was hierin weggelegd voor invaller Indy van Koert, een dag eerder teruggekeerd van een skivakantie. Vrij snel na zijn invalbeurt werd de brilstand doorbroken en beslisten de Kudelstaarters het duel in een paar minuten. Eerst tikte Rick Verkuijl de 1-0 binnen uit een voorzet vanaf de rechterkant en vlak daarna was Van Koert zelf dicht bij de 2-0. Zijn kopbal ging rakelings over.

Vijf minuten later was de aanvaller wel trefzeker. Als een duveltje uit een doosje verscheen hij voor het doel, waar Van Koert op de juiste plaats stond om doelman Rinse Klinkenberg te passeren: 2-0. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar, waardoor RKDES de opponent uit Nieuw-Vennep van zich afschudde en de derde plaats steviger in handen nam. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij hekkensluiter Van Nispen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A (West 2).

Verslag: Voetbal in Aalsmeer