RKDES en AGB bang voor titel

Al het hele jaar zitten RKDES uit Kudelstaart en het Amsterdamse AGB elkaar op de hielen. Het hele seizoen is het al stuivertje wisselen maar de beslissing leek twee weken geleden gevallen maar na opnieuw een misstap van AGB is de strijd weer helemaal open.

AGB ging zondag onderuit tegen DSS uit Haarlem (0-1) terwijl RKDES op eigen veld met 3-1 te sterk was voor het onder hoogspanning levende DCG. (Zie elders deze site “bestuur DCG en Ojers opgestapt”). In Kudelstaart werd het 3-1.

Het verschil op de ranglijst is nu nog maar één punt in het voordeel van AGB en komende zondag (15 april 14:30 uur) spelen beide ploegen tegen elkaar op Sportpark Ookmeer. Het duel zal ongetwijfeld niet beslissend zijn voor het kampioenschap gezien het verloop van de competitie. De eerste ontmoeting in november van het vorig jaar eindigde in 1-1.

Op de laatste speeldag van de eerste periode had AGB  de titel voor het binnenhalen. Het slecht preseterende DCG was de tegenstander en juist op die dag speelde AGB haar slechtste wedstrijd van het seizoen. In de slotfase maakte de ploeg van Sener Cebar nog de gelijkmaker (3-3) maar ondertussen ging RKDES er met de periodetitel vandoor en nam het voor het eerst dit seizoen de koppositie over. De voorsprong voor de ploeg uit Kudelstaart was het kleinst denkbare.

Die was echter van korte duur want in de tweede periode leek AGB oppermachtig en verspeelde het nauwelijks punten. Tot de eindfase naderde en de machine begon te haperen. RKDES sloop weer dichterbij maar de periodetitel ging naar AGB toen er bij Sporting Martinus in Amstelveen werd gewonnen. Door de nederlaag van vandaag tegen DSS en de winst van RKDES is het ruime verschil dat er was weer te niet gedaan. In de tweede periode haalde AGB twee punten meer.

De laatste en beslissende fase van de competitie leek vroegtijdig een beslissing te krijgen. Nadat AGB slechts een schamel puntje haalde uit drie wedstrijden was RKDES weer langszij gekomen maar juist op dat moment verloren de Kudelstaarters weer van VVA/Spartaan. Trainer Hajo Hendriks sprak toen de volgende woorden: “We gaven de punten weer zo gemakkelijk weg. Het lijkt erop dat mijn elftal de druk als koploper niet aankan. Ik had verwacht dat er spelers zouden opstaan om de ploeg op sleeptouw te nemen. Dat is niet gebeurd, heel teleurstellend.”

We zijn nu weer een paar weken verder en het lijkt er op dat beide clubs de druk van het koploper zijn niet aan kunnen. Het verschil is met nog vier wedstrijden te gaan nog maar een schamel puntje in het voordeel van de Amsterdammers. Komend weekend spelen ze dus tegen elkaar. Allebei zullen ze moeten presteren of ze nou willen of niet. De tijd van de ‘underdog’ willen zijn is voorbij. Nu gaat het er om.

Na zondag staan er nog drie wedstrijden op het programma. AGB-trainer Sener Cebar liet eerder weten dat de titelstrijd niet op de laatste dag beslist zal worden. Dat kan nog steeds maar die kansen slinken met de week. AGB speelt nog tegen Hillegom (uit op 22 april), VVA/Spartaan (thuis op 6 mei) en sluit de competite af met een uitwedstrijd in Amstelveen tegen NFC. RKDES speelt 22 april thuis tegen DWS om vervolgens in Amstelveen aan te treden tegen Sporting Martinus (6 mei) en sluit het reguliere seizoen op 13 mei af met een thuiswedstrijd tegen DSS.

Foto Jaap Maars: RKDES en AGB hielden elkaar in november 2011 op een gelijkspel (1-1)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!