RKDES en AGB spelen doelpuntloos gelijk

In de derde klassse C hebben RKDES en AGB de punten moeten delen. Het slechte duel verliep zonder al te veel hoogtepunten. In Kudelstaart liep AGB een half uur voor tijd tegen een rode kaart aan. RKDES wist echter niet te profiteren van de man meer situatie en dus eindigde de wedstrijd in 0-0.

Wat is er aan de hand met RKDES? Het is een vraag die bij veel suppporters en volgers van de Kudelstaartste derdeklasser op de lippen brandt na de nieuwe wanvertoning aan de Wim Kan Dreef, ditmaal tegen AGB. Het spel van de roodzwarten, niet eens zo lang geleden aantrekkelijk en doelgericht, doet de laatste weken zeer aan de ogen. Een gruwel was het zondag tegen AGB. De resultaten in de vier thuisduels dit seizoen zeggen alles. Twee verloren, twee keer gelijk. Vier goals tegen en geen enkel doelpunt gescoord.

RKDES-AGB 2

Na het eerste kwartier kreeg AGB langzaamaan de wedstrijd, die overigens maar op het nippertje doorging (een uur voor aanvang stond het veld na een stortbui opeens blank), meer het heft in handen. Met als gevaarlijkste speler aanvaller Mo Kocak (ex-Aalsmeer) die de Kudelstaartse verdediging handen vol werk bezorgde. De 32-jarige Kocak heeft nog weinig aan snelheid en vaardigheid ingeboet. Geschaafd aan zijn matige koptechniek heeft de AGB-er niet, gezien zijn grote misser kort in de tweede helft. Een halve meter vloog zijn kopbal naast de kruising.

Scheidsrechter Schigt zorgde een klein half uur voor tijd voor reuring door ‘lange tenen gedrag’. AGB-er Ersin Sener haalde verhaal bij de arbiter na een overtreding. “Wat is er aan de hand scheids, ik deed niets”, vroeg Sener op emotionele toon aan de leidsman. Overdreven trok Schigt direct geel voor commentaar, een tweede reactie van de Amsterdammer leverde hem prompt rood op.

RKDES profiteerde niet van de man meer op het veld. Wist zich geen raad met de overtalsituatie, terwijl er vooral aan de linkerkant zeeën van ruimte lag. Linkerverdediger Veldman zag het niet of durfde er niet van te profiteren. De thuisclub bleef onverstandig de aanval met name door het midden zoeken en wist niet meer te scoren.

Verslag: Klaas Leegwater

Foto’s: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)