Home / Algemeen / RKDES en RODA’23 delen de punten in matige derby

RKDES en RODA’23 delen de punten in matige derby

In Kudelstaart hebben RKDES en RODA’23 de punten moeten delen. De wind speelde een grote rol in de derby en maakte goed voetbal bijna onmogelijk. RKDES kwam vlak voor rust op voorsprong en leek ook te gaan winnen. Een treffer vlak voor tijd van de bezoekers voorkwam dit en zorgde voor de 1-1 eindstand van het duel in 3C.

Al snel bleek dat de wind deze middag een belangrijk aandeel in het spel had, want deze blies strak over het veld. RKDES had de eerste helft de wind vol in de rug. Dit resulteerde vanaf de thuiskant al snel in de logische lange ballen van achteruit. Aan de andere kant was het RODA’23 die probeerde om het spel te maken tegen de wind in. Dit lukte maar gedeeltelijk. Het meeste balbezit was wel voor de Bovenkerkers maar dat betekende niet dat ze er meer gevaar mee stichten.

rkdes-roda3

Uit een vrije trap van Michael Crombeen kwam in de 24e minuut het eerste wapenfeit van de wedstrijd, keeper Veldman van RKDES redde bekwaam. Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. RODA’23-doelman Stevens dook onder de bal door waardoor Ivo Lentjes de bal vanaf de achterlijn kon terug koppen. In een onoverzichtelijke situatie was het Kevin Boelsma die het beslissende zetje gaf en RKDES op voorsprong bracht.

RODA’23 had moeite om het spel te maken, maar ook de Kudelstaarters waren niet secuur in de passing. De organisatie bij de gastheren stond wel goed waardoor RODA geen kansen wist af te dwingen. Er waren hier en daar wel wat schoten vanuit de middenlinie maar die misten de juiste richting. Uitgespeelde aanvallen waren er over de hele wedstrijd niet te noteren.

rkdes-roda5

Het wachten was op het eindsignaal en de eerste 3 punten voor RKDES. De laatste tien minuten persten “de groenen” er echter nog een slotoffensief uit. Door de creativiteit van de RODA-spelers en de onbevangenheid van de jonge gastheren kwamen er nogal wat onnodige vrije trappen rondom de 25 meterlijn. Enkele minuten voor tijd wist RODA deze om te zetten in een doelpunt. Rechtsback Lennart van der Leest stond vogelvrij en wist op fraaie wijze de 1-1 tegen de touwen te knikken. Niet veel later klonk het eindsignaal van de tegenvallende derby in Kudelstaart.

Verslag Antoine Groot/Met dank aan Voetbalinaalsmeer
Foto’s Jaap Maars