RKDES helft lang speelbal van KDO

Een ontketend KDO maakte voor rust korte metten met de lange tijd timide acterende rivaal RKDES. De door ruim tweehonderd toeschouwers bezochte derby in de Kwakel was na één helft spektakel met vijf treffers ruim beslist in het voordeel van de thuisclub. Na rust kon RKDES de schade enigszins beperken waardoor het duel in 5-3 eindigde.

Vanaf het begin regende het kansen voor KDO. Aanvallers Joery Stange en Mathijs van Rijn hadden de 1-0 op hun schoen, RKDES-doelman Veldman hoefde toen nog niet te vissen. Rond de 20e minuut moest de goalie voor de eerste keer buigen. Stange nam bij de zijlijn op handige wijze de bal aan, verschafte zich daarme direct ruimte en snelde vervolgens simpel langs verdediger De Vries die aan de noodrem trok. Scheidsrechter Van Heijningen twijfelde even, wees daarna naar de witte stip. Rick Kruit maakte geen fout. Drie minuten later de 2-0 met wederom Joeri Stange in een hoofdrol. Belager De Vries, die een vervelende middag beleefde, werd het bos ingestuurd waarna Stange de bal naar de andere kant verplaatste en tegelijkertijd een sprint naar het centrum trok. Drie seconden later kwam het leer opnieuw richting Stange die na een handig overstapje van Van Tol hard en gericht in de hoek schoot langs de graaiende handen van Veldman.

kdo-des3

De thuisclub hielp RKDES overigens kort na de 2-0 terug in de wedstrijd door een veel te harde terugspeelbal van Danny ten Hoope op zijn doelman Onderwater. De sluitpost deed nog een wanhoopspoging, het speeltuig was de baas. 2-1. De hoop van de Kudelstaarters werd snel de grond ingeboord na een discutable strafschop voor KDO. Danny ten Hoope van de thuisploeg knalde hard op het lichaam van De Vries die op de doellijn zijn doelman te hulp was geschoten. De Vries beschermde zijn lichaam met zijn handen die in aanraking kwamen met het leer. Strafschop besliste Van Heijningen, alle Kudelstaartse protesten negerend. Kruit waste dit varkentje opnieuw zonder moeite. 3-1. Kort voor rust de genadeklap voor RKDES. De jeugdigde Joris Kortenhorst lepelde de bal uit een vrije trap op het hoofd van Vlasman, de kopbal vloog langs Veldman het doel in. Over en uit dus met de Kudelstaarters, hoe kwaad en pislink Abrahamy in de rust ook was.

kdo-des9

Na rust gingen de bezoekers met veel meer passie de strijd aan tegen KDO dat overschakelde naar het defensievere 4-4-2 systeem. RKDES-spits Dani Calmez was dichtbij de 4-2, aan de andere kant stuitte Rick Kruit op Veldman en kopte Van Rijn rakelings over. Twintig minuten voor tijd de tweede score voor RKDES. Calmez werd gehinderd net binnen de lijnen, Van Heijningen bestrafte zwaar met een strafschop. Invaller Jordy Bourgonje schoot vanaf elf meter raak. Vijf minuten voor tijd maakte Kok het verslappende en onachtzame KDO nerveus door van afstand de aansluitingstreffer binnen te kogelen.

kdo-des2

RKDES, dat na de pauze achterin één op één speelde, deed er in de slotfase een schepje bovenop. Het was echter de thuisclub die profiteerde van de ruimte, wie anders dan Stange sneed door de Kudelstaartse defensie en bracht de eindstand op 5-3.

Verslag Klaas Leegwater/Met dank aan Voetbalinaalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)