Home / Algemeen / RKDES kan achterstand tegen Bloemendaal in kwartier niet ombuigen

RKDES kan achterstand tegen Bloemendaal in kwartier niet ombuigen

In de zondag derde klasse C stond het restant van de eerder dit seizoen gestaakte wedstrijd tussen RKDES en Bloemendaal op het programma. De ploeg uit Kudelstaart begon de laatste zestien minuten met een 2-3 achterstand. Het werd uiteindelijk 2-4.

Liefst zes basisspelers moest trainer Koos Abrahamy deze middag tijdens de inhaalminuten (in oktober bij 2-3 gestaakt) missen. Door vakantie, blessures en schorsingen moest de geplaagde oefenmeester zelfs een beroep doen op ‘oudgediende’ Roald Pothuizen (32) die in de aanval als linkerspits fungeerde.

Abrahamy moest goochelen met zijn opstelling. Grootste aderlating voor RKDES was het ontbreken van doelman Jeremaih Veldman. Beoogd reservekeeper Wilbert Kleimij heeft een stap teruggedaan naar een lager elftal, de jeugdige Stan Eveleens stond nu onder de lat. Kort voor tijd ging de A-junior knullig in de fout.

des-bloem-actie

RKDES kon in het restant met tien spelers, Roy Endhoven was in het gestaakte duel met rood weggestuurd, heel weinig potten breken. Het overwicht ontbrak en door de vertragingstechnieken van Bloemendaal konden de Kudelstaarters onmogelijk in hun ritme komen. Bloemendaal-trainer Rob Buchel later: “Natuurlijk had ik mijn elftal geïnstrueerd tijd te pakken waar het kon. Dat kwartier moest zo snel mogelijk voorbij zijn.”

Halverwege hadden de bezoekers de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien bij een enorme kans van Terence van Kampen. De middenvelder ontsnapte aan de aandacht van de RKDES-defensie, stoomde alleen op Eveleens af maar vergat vervolgens de rust te bewaren. Zijn te vroege schotpoging belandde op de paal en in de nastoot was er een sterke reflex van Eveleens.

Paul Verburg

Geen enkele scoringsmogelijkheid wist RKDES in het kwartier voetbal, met uitloop naar 18 minuten, te creëren. Kort voor tijd viel alsnog de 2-4. Een scherp genomen hoekschop van Bloemendaal leverde een flater op van sluitpost Eveleens. Een meter voor de doellijn sloeg de goalie de bal op onnavolgbare wijze in het doel. “Ik weet zelf ook niet precies wat er gebeurde, ineens lag de bal erin. Misschien kwam het door de zenuwen.”

Koos Abrahamy van RKDES: “Ik hoopte dat we nog wat konden uitrichten. Opdracht was goed de zijkanten gebruiken, maar dat kwam er niet goed uit. Wel paar keer een vrije trap op kansrijke plek, slecht genomen leverde dat niets op. En..ja dat mijn keeper in de fout gaat neem ik hem niet eens zo kwalijk. Die jongen stond er ook uit nood en was misschien wat nerveus.”

Kijk voor de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Klaas Leegwater
Foto’s Jaap Maars