RKDES kan de druk niet aan

RKDES is de koppositie in zondag 3C weer kwijtgeraakt aan AGB. DE ploeg uit Kudelstaart verloor met 2-1 bij VVA/Spartaan. Trainer Hajo Hendriks spraak na afloop de woorden dat zijn ploeg de druk van het kampioenschap niet aan kan.

VVA/Spartaan won het duel vooral op inzet. De ploeg van Frenk Saarloos is bezig aan een aardige opmars en heeft de directe degradatie plaatsen voorlopig achter zich gelaten. Rkdes-trainer Hajo Hendriks reageerde na het verrassende verlies in Amsterdam zijn woede af op een prullenbak. “Ja…die heeft enkele deukjes opgelopen. Dat gebeurde niet zozeer uit boosheid, het was meer grote teleurstelling. We gaven de punten weer zo gemakkelijk weg. Het lijkt erop dat mijn elftal de druk als koploper niet aankan. Ik had verwacht dat er spelers zouden opstaan om de ploeg op sleeptouw te nemen. Dat is niet gebeurd, heel teleurstellend.”

In Amsterdam waren in de eerste helft beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren evenwel voor Rkdes. Maarten van Putten ontfutselde de bal van een tegenstander maar zijn inzet alleen voor doelman Dennis Looij ging centimeters naast, evenals even later een schot van aanvaller Edwin van Maris.

Bij een hoge bal uit een vrije trap, waarbij de Rkdes-defensie, incluis doelman Wilbert Klijmij, zoals wel vaker dit seizoen er niet goed uitzag, kopte Evert van de Linde voor VVA/Spartaan raak. 1-0.

In de tweede helft een veel fanatieker Rkdes. De meeopgekomen verdediger Sander Boshuizen kopte de bal uit een voorzet goed naar de grond, wederom stond Looij op de goede plaats. De Kudelstaarters drongen steeds meer aan maar het ging allemaal te gehaast en te onzorgvuldig.

Ook de warrig fluitende scheidsrechter Wouda hielp niet echt mee door tot twee keer toe een duidelijke handsbal van de thuisclub binnen de zestien over het hoofd te zien. Toch kreeg Rkdes mogelijkheden. In een scrimmage belandde de bal op de paal en een schot van Wesley van Schaik spatte uiteen op de lat.

De Spartaan kwam in de tweede helft alleen via een uitbraak op vijandelijke helft, zoals in de 70e minuut toen Stanly van Loon de thuisclub op 2-0 bracht. Hendriks liet kort voor tijd A-junior Lennart Kok zijn debuut maken. De jongeling vrolijkte zijn eerste optreden op met de aansluitingstreffer. Zijn schot dat werd aangeraakt verdween in de kruising. Het was zo’n beetje het laatste wapenfeit van de Kudelstaarters.

Hayo Hendriks: “Het was geen terechte nederlaag, we waren de betere ploeg. Voorin misten we een paar grote kansen, achterin gaven we de goals weg. We benadelen steeds ons zelf. Dat maakt het juist zo zuur. Heel veel tegendoelpunten vallen uit dode spelmomenten. Dat kan gewoon niet, zo onnodig. Nu volgen twee thuisduels, het is absolute noodzaak dat we daaruit zes punten binnenhalen. En dan de grote kraker in Amsterdam.”

Frenk Saarloos: “Ik denk dat onze speelstijl Rkdes niet goed ligt. Ze dwongen heel weinig af. Dat zegt wel wat. Mijn team heeft er keihard voor gewerkt, op basis daarvan was onze winst verdiend. We kwamen terecht op voorsprong. Na rust konden we de goede lijn niet doortrekken. Rkdes werd sterker, wij loerden op een uitbraak. Na de 2-1 knepen we hem nog wel even, je weet nooit wat er dan nog kan gebeuren. Vooral niet met deze scheidsrechter die zeker niet op onze hand was, ik kreeg er af en toe rare gedachtes bij. We gaan nu vol voor de derde periode.”

Met dank aan Richard Buskermolen en www.voetbalinaalsmeer.nl

Archieffoto Jaap Maars

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)