RKDES krijgt te weinig in topper met Altior

RKDES is er niet in geslaagd om de koppositie in de zondag derde klasse A (West 2) over te nemen. In een rechtstreeks duel met koploper Altior leed de ploeg van Jesse Donker een onverdiende 1-2 nederlaag, waardoor de achterstand groeide naar vijf punten.

In het tweede deel van de tweede helft hadden de Kudelstaarters zich kapot geknokt om een 0-2 achterstand goed te maken. Er waren kansen genoeg, alleen stond het vizier bij de aanvallers niet op scherp of stonden het houtwerk en Altior-doelman Jeroen Sassen een treffer in de weg. Een vreemd schot van Rutger Spaargaren, wat meer leek op een mislukte voorzet die gedragen door de wind onder de lat binnenviel, zorgde alsnog voor de aansluitingstreffer: 1-2. Deze viel echter te lat om de punten te krijgen waar RKDES recht op had.

Aan beide tegentreffers zat een vreemd luchtje. Voorafgaand aan de 0-1, in de 35ste minuut, werd RKDES-doelman Tijn Kraak gehinderd bij een hoekschop gehinderd. Scheidsrechter Verduijn zag hier ondanks Kudelstaarts protest geen overtreding in, waarna Mark van der Weijden met toeval de score opende. Acht minuten na rust werd een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van RKDES weggewuifd. Op het randje van buitenspel schoof Marco Pellegrom de bal onder Kraak door voor de 0-2.

De thuisploeg opende de jacht op een treffer. Daartoe slaagde Spaargaren pas vier minuten voor tijd in. Nadat Van der Weijden een grote kans op de 1-3 onbenut liet, kreeg RKDES in de slotminuut nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Lennart Kok had iets bijzonders in gedachte met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar de uitwerking liet veel te wensen over.

“We hebben te weinig gekregen”, zei RKDES-trainer Jesse Donker na afloop tegenover Voetbal in Aalsmeer. “Wij waren de betere ploeg met de meeste kansen. Maar in het voetbal krijg je niet altijd wat je verdient. Vijf punten is wel een gat, maar er kan nog van alles gebeuren. Met oog op de nacompetitie moeten we elk geval zorgen dat we bij de eerste drie eindigen.”