RKDES op rand van titel

RKDES uit Kudelstaart is door de overwinning op Sporting Martinus (1-3) en het gelijkspel van AGB (2-2 tegen VVA/Spartaan) de titelkandidaat. Aanstaande zondag is het bij winst op DSS kampioen en promoveert de ploeg van Hajo Hendriks naar de tweede klasse. Waar niemand meer rekening hield gaat dus naar alle waarschijnlijkheid toch gebeuren.

Al het hele seizoen wisselen AGB en RKDES stuivertje als het gaat om de koppositie. Toen AGB een aantal weken geleden het onderlinge duel won leek de strijd beslist maar niets is wat het lijkt in deze afdeling.  De zenuwen zullen komend weekend ook wel mee gaan spelen. AGB, dat een punt achterstand heeft, gaat zondag op bezoek bij NFC in Amstelveen.

Na afloop van de 1-3 zege op Sporting Martinus werd er een feestje gevierd of de titel al binnen was. In de middencirkel ging trainer Hajo Hendriks nog net niet op de schouder.  RKDES had de zege vooral te danken aan een goede eerste helft waarin het een 0-3 voorsprong nam door doelpunten van Mark Schut, Roald Pothuizen en Murad Arbakan. Waar de Amstelveners schutterde profiteerde ploeg uit Kudelstaart vakkundig. Na de hervatting zorgde Dave Castillo nog voor de 1-3. Sterk keeperswerk van Wilbert Lijmij en de lat zorgden er voor dat RKDES niet verder in de problemen kwam. Toen vlak voor tijd het bericht door kwam dat AGB gelijkstond tegen VVA/Spartaan kon het feestje beginnen. Maar niemand zal te vroeg moeten juichen en dat weet trainer Hendriks als de beste.

Hednriks: “Ja…het wordt spannend volgende week. We mogen het nu niet meer weggeven, hoewel je nooit weet wat er kan gebeuren. Maar vergelijk het met een bokser die elf rondes punten scoort. Die laat zich in de twaalfde en laatste ronde echt niet meer knock-out slaan. Als mijn team gewoon doet waar ze goed in zijn is RKDES niet te verslaan. Het gaat verkeerd als we niet dat extra stapje maken, alles voor elkaar over hebben. Tegen Sporting Martinus was dat prima voor elkaar.”

In het seioen 2004/2005 degradeerde de Kudelstaarters uit de tweede klasse. Na zeven jaar kon dus komende zondag eindelijk weer de stap omhoog gezet worden.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer Klaas Leegwater
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!