RKDES overtuigend naar eerste thuisoverwinning

Het zat er al enige weken aan te komen. Na de stroeve start in deze competitie, komen de Kudelstaarters eindelijk op gang. In de derde klasse C werd er overtuigend van Nieuw-West gewonnen. Na een 1-0 ruststand stelde het team van trainer Hajo Hendriks in de tweede helft orde op zaken en stond er in de 90e minuut een 3-0 eindstand op het scorebord.

Op een moeilijk bespeelbaar veld startte beide teams erg stroef. Veel balverlies zonder overtuiging en risicoloos voetbal kon de supportersschare aan de Wim Kan Dreef in de beginfase weinig bekoren. Na een half uur kwam de wedstrijd eindelijk op gang. In de 35e minuut onderscheidde RKDES middenvelder Tarik Bougzir zich door vanaf het middenveld een solo te beginnen. Hij zette Richard de Vries vrij voor Nieuw West doelman Biari Abdelhak. De Kudelstaartse aanvaller faalde door de bal ruim over het doel te schieten.

Maar De Vries revancheerde zich in de 37e minuut. Hij kwam weer vrij voor de doelman van Nieuw West, schoot de bal in eerste instantie tegen hem op, maar in de rebound was het wel raak. RKDES op een 1-0 voorsprong. Dit betekende in deze thuiswedstrijd het eerste doelpunt voor de thuisclub. RKDES kon de verdiende voorsprong tot de rust makkelijk in stand houden.

Ook in de tweede helft een sterker RKDES. In de 52e minuut claimde Steef Hoogwerff Kroon terecht een strafschop. In het 16 metergebied werd hij vanachter onderuit gehaald. Maar scheidsrechter Golta zag hier geen strafschop in. RKDES bleef domineren en kreeg uiteindelijk de bekroning. Een goed genomen vrije trap van Tarik Bougzir werd evenzo fraai ingekopt door RKDES verdediger Sven Boelsma. RKDES op een comfortabele 2-0 voorsprong.

RKDES kreeg vervolgens nog een aantal kansen. Een prachtige solo van Daimian Veldman werd door de aanvallers van RKDES maar net gemist. Zijn voorzet ging rakelings voor het doel langs. In de 79e minuut de definitieve beslissing. Bij een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Justin de Haan. Zijn volley ging via de paal het doel in. Tot vreugde van het gehele team, kwam RKDES op een 3-0 voorsprong.

Het leek wel of er een loden last van het team was afgevallen. In de slotfase werd er nog gezocht naar meer. Maar uiteindelijk bleef het 3-0. Een verdiende en overtuigende overwinning voor het team van Hajo Hendriks. Vooral de inzet en ook verdedigend klopte het deze wedstrijd. Een goede basis voor de resterende wedstrijden tot de winterstop.

Verslag: Ad Verburg
Met dank aan: Voetbal in Aalsmeer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)