Home / Algemeen / RKDES pakt peperdure punten tegen DSS

RKDES pakt peperdure punten tegen DSS

In de derde klasse C heeft RKDES dit weekend peperdure punten weten te pakken tegen DSS. RKDES won het belangrijke duel verdiend met 4-1 van de Haarlemmers. “Eindelijk is het geluk eens aan onze kant. Hier werken we iedere week voor en dan mag je best eens beloond worden.  Nu gaan we door”, aldus een besluitvaardige aanvoerder Roy Endhoven amper een half uur na de zege op DSS.

“Laten we nu niet meteen de vlag gaan hijsen, maar ik heb vandaag wel een ploeg gezien die absoluut niet misstaat in de derde klasse. Alleen nu viel alles eens goed in elkaar, dat is wel eens anders geweest. Vaak genoeg visten we schlemielig achter het net. Dit geeft vertrouwen. Zeker gezien het feit dat we alleen al op basis van werklust meer punten hadden moeten hebben. Het gaat nu pas beginnen”, reageert trainer Koos Abrahamy strijdlustig na afloop van de wedstrijd.

RKDES begon met een licht veldoverwicht. De eerste kans was echter voor de bezoekers. Met een vervaarlijk afstandsschot verraste routinier Dries Driessen bijna stand-in doelman Wilbert Klijmij, die de bal ternauwernood weg wist te grabbelen. Beide ploegen lieten strijd en werklust de boventoon voeren boven mooi voetbal.

Foto Jaap Maars: Roy Endhoven (l)
Foto Jaap Maars: Roy Endhoven (l)

Na een kleine twintig minuten was het raak voor de gastheer. Een prima voorbereidende actie van Justin de Haan bracht de bal bij Lennart Kok. De middenvelder krulde de bal na een mooie passeeractie schitterend in de verre hoek. 1-0. Kort daarna leek RKDES zich al in veilige haven te spelen. Geklungel in de verdediging bij DSS gaf Edwin van Maris zomaar de kans de 2-0 langs DSS- doelman Deuverman te plaatsen. De voormalige clubtopscorer had daar geen moeite mee en scoorde weer eens voor de rood-zwarte brigade.

Direct na rust zette RKDES in op ramkoers. Een uitstekende individuele actie van Van Maris leidde tot de 3-0. De aanvaller, de laatste weken wat onzichtbaar, liet twee Haarlemmers zijn hielen zien en bracht de ijverige en hardwerkende spits Jordy Bourgonje in stelling om de derde Kudelstaartse treffer binnen te tikken. Doelman Deuverman had het nakijken. Kort daarna baalde teamgenoot Dani Calmez met een kopbal op de lat.

Amper vijf minuten later kopte DSS-spits Duis de 3-1 tegen de touwen. Even leek de schrik van een voorsprong weer op te spelen bij de thuisclub. Echter zag coach Abrahamy zijn ploeg de rest van de tweede helft volwassen spelen.

Vlak voor tijd maakte spits Jordy Bourgonje aan alle onzekerheid een einde door de 4-1 binnen te schieten. Van Abrahamy gunde de doelpuntenmaker een publiekswissel. Lucht voor RKDES. Aanvoerder Roy Endhoven gaat ervan uit dat deze lijn wordt voortgezet: “We hebben een prima groep. We trainen keihard en hebben veel plezier. Het feit dat onze trainer heeft bijgetekend geeft ons ook weer een stukje rust. Van hieruit gaan we door en gaan we voor rechtstreekse handhaving. Maar eerst maar eens de nacompetitie ontlopen.”

Foto Jaap Maars: Jordy Bourgonje snelt langs twee DSS-spelers
Foto Jaap Maars: Jordy Bourgonje snelt langs twee DSS-spelers

RKDES kruipt door de winst op DSS iets omhoog uit het rode gebied van de zondag derde klasse C. Mededegradatiekandidaat Schoten verloor en staat nu op een rechtstreekse degradatieplaats. Hoogst haalbare voor RKDES is het vege lijf redden via de nacompetitie. Over een maand staan de twee clubs tegenover elkaar.

Verslag met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Arno Maarse
Foto’s Jaap Maars