RKDES stijgt door zege op Van Nispen naar subtop

Promovendus RKDES heeft op eigen veld de tweede competitiezege in de zondag derde klasse A (West 2) geboekt. De ploeg van Jesse Donker versloeg Van Nispen met 2-1 en heeft na drie duels zes punten behaald.

Het leek aanvankelijk een simpele overwinning te worden. RKDES was sterker, dreigender en kreeg simpelweg meer kansen. Al na twee minuten had de thuisploeg de voorsprong te pakken. Rutger Spaargaren, die de hele wedstrijd indruk maakte, gaf de bal voor en Lennart Kok stond bij de tweede paal op de juiste plaats om de 1-0 binnen te tikken.

Pas vlak voor rust werd deze voorsprong verdubbeld. Met een prachtige lob bracht aanvaller Indy van Koert de 2-0 op het scorebord. Slecht afwerken en goed keeperswerk bij Van Nispen zorgde ervoor dat RKDES bleef steken op slechts twee treffers, waarmee de Kudelstaarters zichzelf eigenlijk tekort deden.

Dit brak de thuisploeg in de slotfase nog bijna op. Ivo Lentjes kreeg acht minuten voor tijd zijn tweede gele kaart na het wegtrappen van de bal. De ondertalsituatie zorgde voor een aantal benauwde minuten, zeker nadat Van Nispen vlak daarna terug in de wedstrijd kwam. Jelle Vleugel benutte een strafschop namens de gasten uit De Zilk: 2-1.

In de laatste minuten kreeg Van Nispen nog een aantal goede mogelijkheden op een late gelijkmaker. Doelman Tijn Kraak hield RKDES op de been, waardoor de Kudelstaarters met enige moeite de krappe voorsprong over de streep konden trekken. Door de 2-1 overwinning stijgt de promovendus naar de subtop.

Met een wedstrijd minder gespeeld – vorige week werd de wedstrijd bij WVC afgelast – staat de ploeg van Jesse Donker op een vijfde plaats. Volgende week komt nummer zes, Warmunda, dat net zoveel punten heeft, op bezoek. Van Nispen treft dan met FC Aalsmeer opnieuw een club uit de Westeinder. De ploeg van Marco Bragonje draagt de rode lantaarn na een 5-2 nederlaag tegen Stompwijk.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A (West 2).