RKDES strandt bij Laakkwartier in eerste ronde

RKDES is er na de promotie van vorig seizoen niet in geslaagd om meteen door te stoten naar de zondag tweede klasse. De ploeg van vertrekkend trainer Jesse Donker verloor het eerste nacompetitieduel met 4-2 op bezoek bij herkanser Laakkwartier, waardoor het nacompetitie-avontuur ten einde is.

De wedstrijd kende een opvallend scoreverloop. In het eerste half uur werd RKDES volledig overlopen door de Hagenezen en was een 2-0 voorsprong van Laakkwartier slechts een magere afspiegeling hiervan. De pas zestienjarige Mo Quarraki, de gevaarlijkste man aan de zijde van Laakkwartier, liet zijn directe tegenstander Dennis Pronk zijn hielen zien en stelde Carston Martijn in staat om de score te openen.

Halverwege de eerste helft was diezelfde Quarraki, liefkozend ‘De Parel van Laakkwartier’ genoemd, opnieuw de aangever. Uit zijn hoekschop kopte Bilal Aydin de 2-0 binnen. Hierna kon RKDES pas iets uitrichten. De bezoekers slaagden er tot ieders verbazing zelfs in om de stand gelijk te trekken. Eerst schoot Maarten van Putten de aansluitingstreffer binnen, direct daarna torende Robin van der Steeg boven iedereen uit om de 2-2 binnen te koppen.

De Kudelstaarters konden met een goed gevoel de kleedkamers opzoeken en hoopten na de rust door te kunnen drukken. Daartoe kreeg RKDES in de tegenaanval ook de kansen toe. Een scherpe voorzet van Rutger Spaargaren scheerde voorlangs het vijandelijke doel en Frank Brugman trof het houtwerk.

Twintig minuten voor tijd nam Laakkwartier toch de voorsprong in handen. Een lage voorzet van Octay Colacoglu, die daarvoor twee grote kansen onbenut liet, werd afgerond door Quarraki: 3-2. Om alsnog een verlenging af te dwingen, ging RKDES geforceerd op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers kregen een aantal goede mogelijkheden, totdat Laakkwartier in de blessuretijd het duel via uitblinker Quarraki besliste: 4-2.