Foto Jaap Maars: Wesley van Schaik (r) kan Copier niet verschalken

RKDES verdient meer dan punt

RKDES, de ploeg van Hajo Hendriks, heeft de smaak van de overwinning nog steeds niet te pakken. Tegen het hoog geklasseerde FC Weesp van Karel Knaap bleef het 0-0. De lat, een harde wind en goed keeperswerk van Arno Copier zorgden er voor dat de eerste zege geen feit werd.

Hendriks: “Het zit ons niet mee”. Na een wat stroeve start van de competitie omdat de RKDES als promovendus wat moest wennen aan het niveau van de tweede klasse heeft Hendriks het de laatste weken aardig op de rails. Het ontbreekt de ploeg alleen nog aan een beetje geluk anders was de eerste overwinning van het seizoen al lang een feit geweest. Tegen Weesp was het niet anders.

Achterin gaf RKDES weinig weg en het liet, met uitzondering van het eerste kwartier, aardig voetbal zien. Het lag aan de afronding dat er geen doelpunten vielen. De lat, een goed keepende Arno Copier en een straffe wind stonden een treffer in de weg.

Foto Jaap Maars: Ook Edwin van Maris (l) kwam tegen Weesp niet tot scoren

Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd leek de thuisclub als nog de winst te grijpen. Invaller Edwin van Maris ontdeed zich van zijn directe tegenstander en lobte de bal met vele gevoel over Copier heen. De bal, wat vertraagd door de harde tegenwind, werd op het laatste moment door Ramon Westland, de aanvoerder van Weesp, onder de lat vandaan gekopt.

Foto Jaap Maars: Wesley van Schaik (r) kan Copier niet verschalken

Eerder, na een half uur, had Lorenzo Zorn de bal uit een hoekschop op de lat gekopt. Heel RKDES wilde het doelpunt al vieren nadat Copier geklopt was maar niets was minder waar. In vele ander gevallen was doelman Copier een sta in de weg voor RKDES. Hij stond uitstekend opgesteld bij een inzet van Van Maris. Weesp stelde daar weinig tegen over zodat het duel in 0-0 eindigde. RKDES schiet daar weinig mee op. Mede omdat de concurrenten onderin wel een goed resultaat boekten.

Kijk voor alle uitslagen, stand en programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Met dank aan Klaas Leegwater (voetbalinaalsmeer)
Foto’s: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)