Home / Algemeen / RKDES vergeet Nicolaas Boys van zich af te schudden

RKDES vergeet Nicolaas Boys van zich af te schudden

In het zicht van de haven heeft RKDES de zege laten liggen in Nieuwveen. De ploeg van Jesse Donker zag Nicolaas Boys vlak voor tijd met een man minder alsnog op gelijke hoogte komen. Koploper Altior is de lachende derde en heeft nu een voorsprong van drie punten in de zondag derde klasse A (West 2).

“Die gelijkmaker mag natuurlijk niet vallen”, zei Donker na afloop tegen Voetbal in Aalsmeer. “We konden de winst nu eens niet over de streep trekken. Jammer, maar ontevreden ben ik niet. Een terechte uitslag met aan beide kanten ongeveer evenveel kansen.”

De nummers drie en twee van de ranglijst deden voetballend immers weinig voor elkaar onder. Indy van Koert was dicht bij de 0-1, alleen ging zijn lob een halve meter over het doel. Aan de andere kant van het veld schoot Michiel van ’t Kruijs naast en kwam Mathijs Egberts net te kort om het eerste doelpunt binnen te glijden.

Ook in de tweede helft ging het op en neer. Namens RKDES belandde een voorzet van Rutger Spaargaren op de lat en voor Nicolaas Boys mikte Van ’t Kruijs iets te hoog. De beste kans voor de thuisploeg was voor Joost Verkerk. Hij verscheen plotseling oog-in-oog met doelman Tijn Kraak, die met een goede redding een tegendoelpunt voorkwam.

Een kwartier voor tijd kwamen de Kudelstaarters aan de leiding. Een vrije trap van Lennart Kok van zo’n twintig meter verdween keihard in de rechterkruising: 0-1. Toen Nicolaas Boys-verdediger Bart Verlooij drie minuten later vanwege een slaande beweging met een rode kaart kon vertrekken, leek de buit binnen voor RKDES.

Nicolaas Boys dacht daar anders over en voerde de druk op, ondanks het ondertal. In de slotfase werd dit beloond. Met een fraaie lob bracht Nick Teunissen de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.

Door het gelijkspel verandert er voor RKDES en Nicolaas Boys weinig op de ranglijst. Ze behouden hun plek in de top, maar zien koploper Altior wel een klein beetje afstand nemen. Donker: “Het zal gaan tussen ons, Altior en Nicolaas Boys. De onderlinge verschillen zijn klein, ik denk dat het tot het einde spannend blijft. Wij moeten zorgen dat we stabiel blijven presteren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A (West 2).

Verslag: Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)