RKDES vergooit titelkansen bij laagvlieger Van Nispen

Het kampioenschap in de zondag derde klasse A (West 2) lijkt voor RKDES uit zicht. Op bezoek bij nummer voorlaatst Van Nispen gaf de ploeg van Jesse Donker een 0-2 voorsprong uit handen en grijpt daardoor ook naast de tweede periodetitel: 2-2.

Halverwege leek er nog weinig aan de hand voor de Kudelstaarters. Van Nispen beperkte zich op eigen veld tot verdedigen en hoewel RKDES weinig kansen creëerde, waren de bezoekers wel twee keer trefzeker. Eerst had RKDES het geluk dat Van Nispen-verdediger Luuk Zonneveld een inzet van Indy van Koert tot doelpunt promoveerde en vlak voor rust bracht Van Koert zichzelf wel op het scorebord door op fraaie wijze de 0-2 te maken.

In de tweede helft beet Van Nispen flink van zich af. Jeffrey van der Geest was in de rust in het veld gekomen en raakte tot twee keer toe de lat, waarbij RKDES ontsnapte aan een aansluitingstreffer. Een slechte terugspeelbal van Daan Duizendstra leidde uiteindelijk de 1-2 in. Van der Geest was er op tijd bij om Van Nispen terug in de wedstrijd te brengen.

RKDES was geen schim meer van zichzelf en werd verrast in De Zilk. Doelman Tijn Kraak wist een gelijkmaker van Ted Duivenvoorde nog te voorkomen en had het geluk dat Patrick Frumau rakelings langs de verkeerde kant van de paal mikte. In de slotminuut kregen de Kudelstaarters alsnog het deksel op de neus. Philip Mossel frommelde de 2-2 binnen.

Het dure puntverlies van RKDES betekent dat koploper Altior kan uitlopen naar vijf punten, met nog drie wedstrijden te gaan. Omdat de tweede periode nu vergeven is aan de lijstaanvoerder en de Kudelstaarters kansloos zijn in de derde periode, moeten zij hopen zich via de ranglijst te kunnen plaatsen voor de nacompetitie om direct als promovendus door te stoten naar de tweede klasse.

Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag derde klasse A (West 2)