RKDES weer dichterbij AGB

RKDES uit Kudelstaart is weer dichterbij koploper AGB gekomen. De ploeg van de jarige Hajo Hendriks kon zodoende twee  feestjes vieren.  Zelf versloeg het Nieuw West met 7-2 terwijl AGB gelijkspeelde tegen Onze Gezellen. Maarten van Putten scoorde drie keer.

Uiteindelijk stond er 7-2 op het scorebord. Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding was het niet. Tot halverwege de tweede helft was er tussen de thuisploeg en Nieuw West niet echt een groot klasse verschil te zien. Het elftal van de jarige trainer Hajo Hendriks liep ruim een uur tegen zichzelf te voetballen. Pas nadat de oefenmeester na dertien minuten in de tweede helft twee extra aanvallers inbracht en achterin wat meer risico werd genomen liep RKDES in een kort tijdbestek uit naar een geflatteerde overwinning.

Hoofdrol in het spectaculaire laatste half uur was er voor invaller Maarten van Putten (foto). Drie keer vond Van Putten in het laatste gedeelte van de wedstrijd het net. Zijn tweede goal was van grote schoonheid, een lob vanaf bijna 35 meter over NieuwWest-doelman Bader Bouddi. Het betekende de 4-2 voor RKDES en bij de bezoekers knapte er op dat moment wat. Nieuw West-trainer Ray Semmoh: “Dat klopt, tot 2-2 deden we heel goed mee en zag ik kansen op winst tegen Rkdes. Ook nog na de 3-2. Bij de vierde treffer van Rkdes was het met ons gebeurd. We gaven te makkelijk de goals weg. We hielden ons hoofd er niet meer bij.”

In eerste instantie zag het er naar uit dat RKDES een makkelijke middag zou krijgen. Na vijf minuten zorgde Edwin van Maris al voor de 1-0 om vervolgens na tien minuten een strafschop gestopt zien worden door Bouddi. RKDES doelman Wilbert Klijmij hielp Nieuw West weer in het zadel. Zijn fout zorgde er voor dat Rachid de 1-1 kon maken. Lang hoefde de ploeg uit Kudelstaart niet te treuren omdat twee minuten na de gelijkmaker de 2-1 van Roy Endhoven er al in lag.

Hajo hednriks wond zich in de rust behoorlijk op. Tegen voetbalinaalsmeer.nl zei hij: “Het was te slap, ik moest mijn elftal wakker schudden.” Veel effect had zijn felle reactie in eerste instantie niet. Een snel uitgevoerde aanval van Nieuw West over rechts en met een buitenspelluchtje betekende kort na de pauze opnieuw de gelijkmaker voor de Amsterdammers.

Pas in het verloop van de tweede helft en met Van Putten en Richard de Vries als extra aanvallers ging het opeens een stuk beter met de Kudelstaarters. NieuwWest kon niet goed anticiperen op het veel offensievere spel van Rkdes. Van Putten reageerde in de 66ste  minuut zeer alert op het moment dat Bouddi de bal na een harde uithaal van Schut losliet. 3-2. Twee minuten later was de goalie dus ook volkomen kansloos op de geweldige lob van de jonge Kudelstaarter. Nieuw West geloofde het vanaf dat moment wel en de koppies hingennaar beneden. Een kanonskogel van Schut van grote afstand sloeg net onder de lat binnen, De Vries schoot van dichtbij raak op aangeven van Van Maris en nogmaals Van Putten knalde uit een voorzet van Wesley van Schaik de bal in de touwen. RKDES kreeg veel te veel, het arme Nieuw West droop gedesillusioneerd af.