Home / Algemeen / RKDES wint in blessuretijd van Bloemendaal

RKDES wint in blessuretijd van Bloemendaal

RKDES heeft in Bloemendaal eindelijk weer eens drie punten gepakt. Na een 1-1 ruststand wonnen de bezoekers verrassend in blessuretijd (94e min) met 1-2. RKDES blijft in de middenmoot van 3C bivakkeren en staat op de achtste plek.

Beide teams tastten elkaar in de beginfase af en het spel voltrok zich voornamelijk op het middenveld. In de 11e minuut kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. Justin de Haan nam een vrije bal op links, met de straffe wind tegen, bracht bij de bal op het hoofd van RKDES-aanvaller Dani Calmez. Bloemendaal-doelman Daan Kerkman was kansloos, RKDES op een 0-1 voorsprong.

In de 30e minuut kreeg Bloemendaal een vrije trap. Ook nu was de wind een beslissende factor. De bal kwam op het hoofd van Bloemendaal verdediger Joost Hofker, nu was RKDES doelman Rene Jonker kansloos, 1-1. In de slotfase van de eerste helft kwamen beide teams niet meer tot grote kansen en was de ruststand van 1-1 een logisch gevolg.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft. Weinig kansen, vooral voor de Kudelstaarters. Bloemendaal was iets sterker, maar het vertoonde spel zakte tot een bedenkelijk niveau. RKDES kreeg met windvoordeel geen enkele kans, Bloemendaal was alleen uit corners wat gevaarlijker.

In de slotfase leek het erop dat beide teams zich bij een gelijkspel zouden neerleggen. Maar ver in de blessuretijd kreeg RKDES aanvaller Edwin van Maris de bal in de diepte aangespeeld. Van Maris ontdeed zich eerst van twee verdedigers van Bloemendaal en kwam oog in oog te staan met Bloemendaal doelman Daan Kerkman. Op sublieme wijze schoot Van Maris de bal in de rechter hoek, langs de doelman. RKDES op een verrassend 1-2 voorsprong. Bloemendaal probeerde het nog wel, maar scheidsrechter Golta vond het na 96 minuten genoeg.

Verslag Ad Verburg