Foto Jos Spitteler: Rob Rijnink als trainer bij ZSGOWMS

Rob Rijnink en ZSGOWMS na dit seizoen uit elkaar

Zondag tweedeklasser ZSGOWMS en trainer Rob Rijnink nemen na zeven jaar afscheid van elkaar. Vanmorgen kwamen bestuurslid technische zaken Johan van den Horn en Rijnink dat met elkaar na goed overleg overeen.

Rijnink: “Ik heb een paar jaar geleden al gezegd dat als ik ZSGOWMS kan achterlaten als een stabiele tweedeklasser ik het goed heb gedaan. Die kant gaat het nu op en er zit zelfs meer in. Ik werk hier nu zeven jaar en van beide kanten hebben we getwijfeld of we nog met elkaar verder moesten gaan. Vanmorgen hebben we de knoop doorgehakt en besloten dat dus niet te doen. Ik ben de club heel dankbaar en heb er met hele vele plezier gewerkt. Het is goed zo.”

Foto Jos Spitteler: Rob Rijnink (m) tijdens de wedstrijd tegen Pancratius
Foto Jos Spitteler: Rob Rijnink (m) tijdens de wedstrijd tegen Pancratius

Ook bestuurslid technische zaken Johan van den Horn is het eens met die lezing. Van den Horn: “ We hebben zeker prima samengewerkt, maar het is nu wel tijd voor een andere trainer. Momenteel hebben we nog helemaal geen lijstjes of kandidaten. Daar ben ik echt heel eerlijk in. We gaan eens kijken wat er op ons af komt nu het bekend is dat we een trainer zoeken.”

Rijnink heeft ook nog niet nagedacht over zijn toekomst op het voetbalveld. Rijnink: “Eigenlijk ben ik alleen maar bezig om er zo’n goed mogelijke tweede seizoenshelft van te maken. We hebben al een periode, maar er zit nog meer in. We staan maar zes punten achter Legmeervogels dus wie weet wat er nog mogelijk is. Voorlopig richt ik me daar dus op en nu clubs weten dat ik weg ga zie ik wel wat er op me afkomt.”

ZSGOWMS hervat zondag de competitie in de tweede klasse B met een thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!