Rob Rijnink (Pancratius) snapt niets van indeling in West 2

Jarenlang draaide Pancratius bovenin de zondag tweede klasse B mee. De nieuwe trainer Rob Rijnink keek al uit naar de derby’s tegen onder andere DWS en DCG. Totdat gisteren (woensdag) de nieuwe competitie-indelingen bekend werden gemaakt. In plaats van die derby’s wacht Pancratius nu busreizen naar Laakkwartier, RKDEO en TAC’90 in de tweede klasse C (West 2).

“Ik vind dit echt heel teleurstellend”, zegt Rijnink. “Je verwacht dat de KNVB hier rekening mee houdt, maar opeens doen ze rare dingen. Geen Amsterdamse derby’s, hoe kan dat nou.. Het is twintig minuten fietsen naar DCG, DWS ligt tien minuten verderop. En dat splitst de KNVB in drie verschillende afdelingen.. De KNVB wil toch juist zoveel mogelijk derby’s. Het zouden prachtige Amsterdamse wedstrijden zijn. Nu moeten we verre afstanden maken naar clubs waar ik nog nooit van gehoord heb.”

Een schrale troost is dat de derby van Haarlemmermeer, tegen het DSOV van oud-trainer Bart Jansen, wel behouden blijft. “Maar ik had Bart zojuist aan de lijn en hij is er ook niet blij mee. Je stelt je in op de tweede klasse B, omdat het jaren zo is. De KNVB denkt niet in het belang van de clubs. Naast de reiskosten scheelt het ook enorm tussen kantine-opbrengsten bij wedstrijden tegen DCG en DWS of ROAC en VUC. De KNVB heeft geen inzicht in wat er speelt, het is echt belachelijk.”

De voetbalbond meent volgens de eigen website te kijken naar ‘de meest optimale geografische indeling’. “Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities voor verenigingen, met name aan de districtsgrenzen, op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden. Afhankelijk van het niveau en de verenigingen uitkomende op een bepaald niveau is dat echter niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen. Helaas valt daar niet altijd aan te ontkomen.”

Dat nadeel ondervindt Pancratius nu. Rijnink sprak ook al met de voorzitter (Harry den Arend, red.) en leden van de technische commissie. De club zal contact zoeken met de KNVB om te kijken wat hier nog aan te veranderen is. Rijnink: “Maar de KNVB kennende verwacht ik daar weinig van..”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)