Home / Algemeen / Robbert Stuut verruilt WVHEDW voor nieuwe uitdaging bij HBOK
Robbert Stuut en trainer Don Guezen aan het begin van het seizoen

Robbert Stuut verruilt WVHEDW voor nieuwe uitdaging bij HBOK

Na een dienstverband van acht jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Robbert Stuut en WVHEDW. De centrale verdediger, die van origine op het middenveld speelt, speelt vanaf volgend seizoen voor HBOK uit Zunderdorp. In gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal vertel Stuut het verhaal over zijn overstap.

Al vanaf het begin van het interview valt te zien hoe moeilijk deze beslissing was voor de 30-jarige Stuut. Stuut: “In de acht jaar dat ik hier nu speel, is WVHEDW toch wel mijn club geworden. Ik heb hier van alles meegemaakt, van de eerste klasse naar de derde klasse, degradaties, promoties, kampioenschappen. Ik heb ook veel te danken aan de club en het doet wel wat met me dat er nu een eind aan gaat komen. WVHEDW heeft zich in mijn hart genesteld.”

Desondanks besloot Stuut om te vertrekken bij ‘zijn’ WVHEDW. De voetballende verdediger komt mede door een schorsing minder aan bod dit seizoen en verloor ook zijn aanvoerdersband. “Dat is een keuze van de trainer. Als trainer mag je keuzes maken en dat is ook zijn goedrecht”, zegt Stuut, die toen toch verder is gaan kijken. “Vanaf dat moment ben ik gaan nadenken over wat ik eventueel wilde gaan doen en kwam ik tot de conclusie dat ik na acht jaar WVHEDW zelf ook wel toe was aan een nieuwe uitdaging.” Op dat moment kwam HBOK in beeld.

Robbert Stuut stopt  op 8 december 2013 Tim Steij  (l) af in de wedstrijd tegen Swift
Foto Jan Vonk: Robbert Stuut stopt op 8 december 2013 Tim Steij (l) af in de wedstrijd tegen Swift

Stuut: “HBOK heeft mij een aantal keer gepolst, maar mede door het kampioenschap van vorig seizoen en de band met de club wilde ik niet weg bij WVHEDW. Nu wil ik de uitdaging wel aan gaan.” Het feit dat HBOK ook nog kan promoveren is niet het belangrijkste voor Stuut. “HBOK is een gezellige club, het is bij mij om de hoek en een aantal mensen die ik al een tijdje ken spelen er ook. Plus het feit dat ze kunnen promoveren, maakt het wel makkelijker om die kant op te gaan”, aldus Stuut.

Het duurde dan ook niet lang voordat HBOK en Stuut eruit waren. Stuut: “We hebben twee gesprekken met elkaar gevoerd en na het tweede gesprek had ik het gevoel dat ik welkom was bij de club. Dat heeft zo’n anderhalve week geduurd, geloof ik. Uiteindelijk wordt in die periode de interesse wat concreter en mede door al die factoren ben ik overstag gegaan.” Stuut had in die gesprekken nog niet inhoudelijk over een rol op het veld gesproken. “Het gaat er eerst om dat ik onderdeel van het team word. Mijn voorkeur voor een bepaalde positie is verder niet belangrijk. Ik ben straks nieuw bij de club en zal net als elke andere speler mezelf moeten bewijzen.”

Eerst zal Stuut moeten proberen om met WVHEDW in de eerste klasse te blijven. Op dit moment staat de ploeg van Martin Steenvoorden op een elfde plaats en zijn de punten hard nodig. Stuut stelt dan ook dat zijn focus allereerst op WVHEDW blijft. Stuut: “Ik zal er alles wat nodig is aan doen om te zorgen dat WV in deze competitie blijft. WVHEDW is een prachtige club, met warme mensen, die door de inspanningen van het bestuur en begeleiding het verdienen om in de eerste klasse te spelen. Deze club zit in mijn hart en wil hier dan ook op een goede manier, dus zonder degradatie, vertrekken.”

Verslag Wessel Westerhof
Foto boven Jaap Ronday