Home / Algemeen / Robert Guerain (Hercules) kiest voor ZSGOWMS

Robert Guerain (Hercules) kiest voor ZSGOWMS

Van de Derde Divisie naar de derde klasse. Robert Guerain erkent dat het een behoorlijke stap terug is. De 25-jarige verdediger, die wordt gehaald als aanvaller, verruilt Hercules voor ZSGOWMS omdat dit beter te combineren is met zijn werk. Daarnaast hebben de Amsterdammers ook Soufiane Oukar (AFC 2) aan de selectie voor volgend seizoen toegevoegd.

“Ik heb een leuke tijd gehad in Utrecht, maar op dit moment is werk nu belangrijker”, zegt de accountmanager. Hij werkt op tien minuten afstand van Sportpark Ookmeer en dat speelde een grote rol in zijn besluit voor ZSGOWMS. “Ik heb een erg goed gesprek gehad met Sebastiaan Fritz. Er komen een aantal goede voetballers en ze willen binnen een paar jaar richting de Hoofdklasse. Dat is een goede ambitie.”

Guerain heeft niet meer de ambitie om richting het betaald voetbal te gaan. Hij speelde in de jeugd van PSV en haalde het eerste elftal van Almere City, waar hij tot 24 wedstrijden in de Jupiler League kwam. Daarna vertrok de van origine verdediger naar het buitenland. Hij was op proef bij Ceahlaul Piatra Neamt (Roemenië) en tekende uiteindelijk een driejarig contract bij US Triestina, in de derde divisie van Italië. Daar vertrok hij al na een half jaar. “Op dat niveau worden in het buitenland afspraken niet nagekomen. Dan kan je beter in Nederland bij de amateurs spelen en ernaast werken.”

Na zijn terugkeer in Nederland speelde hij voor Huizen, Nieuw-Utrecht en Hercules. Bij laatstgenoemde club kwam Guerain zijn nieuwe teamgenoot Chad de Jong tegen, die daar stage liep. “We wonen allebei in Almere, dus ik denk dat wij elke zondag zullen carpoolen”, knipoogt hij. De buitenspeler heeft grote verwachtingen van volgend seizoen. “Ik heb begrepen dat er een aardig beleid staat en ze een leuke ploeg krijgen. We moeten direct kampioen worden en uit die derde klasse komen.”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend