Home / Algemeen / “Robert Maaskant wordt niet de nieuwe trainer van AFC”

“Robert Maaskant wordt niet de nieuwe trainer van AFC”

Robert Maaskant wordt niet de nieuwe trainer van tweededivisonist AFC. Technisch adviseur Henk Bijlsma ontkent die geruchten ten zeerste en ook bestuurslid technische zaken Bob Duis zegt dat er niet met Maaskant is gesproken. Wel is er inmiddels contact met een andere trainer geweest.

Bijlsma, die momenteel in Spanje verblijft, en Duis hadden vandaag (zondag) veelvuldig contact met elkaar over de opvolging van Du Chatinier. Duis: “Laat ik voorop stellen dat we tot aan vandaag met niemand gesproken hebben. Met geen enkele trainer. Pas vanmorgen zijn we aan de slag gegaan om een opvolger te zoeken.”

Vooral de naam van Robert Maaskant werd de afgelopen dagen veel genoemd, maar door de die naam kan een streep, zegt Henk Bijlsma. “Maaskant wordt het zeker niet. Wie dan wel? We hebben drie namen op een lijst staan en gaan nu aan de slag om zo snel mogelijk een nieuwe trainer voor de groep te hebben.”

Beeld FOX: Maaskant was aandachtig toeschouwer tijdens AFC – VVSB

Maaskant was vorige week tegen VVSB (0-1) aandachtig toeschouwer op Sportpark Goed Genoeg en trainde ook al een paar keer mee met het tweede zaterdagelftal van de club. Duis: “Hij is familie van een van onze leden (Etienne Spee, red.) en op zijn uitnodiging heeft hij een paar keer meegetraind met het tweede zaterdagteam. Dus ik welke hoedanigheid hij langs de kant stond, weet ik niet. Maar in ieder geval niet omdat wij contact met hem gehad hebben.”

Over welke drie namen het gaat, wilde geen van beide iets kwijt. Wel sprak de technische commissie vandaag (zondag, red.) tot twee keer toe met één kandidaat.

Maandagavond zal Du Chatinier afscheid nemen van de spelersgroep. De training zal vervolgens geleid worden door Said Moumane. Dinsdag en donderdag staan er nog twee trainingen op het programma ter voorbereiding op het duel met FC Lienden van aanstaande zondag. Duis: “Natuurlijk willen we graag spoedig een opvolger, maar het zou me verbazen als we dat deze week al rond krijgen. Mede omdat de voorzitter (Ad Westerhof, red.) en Henk Bijlsma momenteel in het buitenland verblijven.”

Foto Voetbalinbreda | Robert Maaskant

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC
Send this to a friend