Robert van Boxel volgt Mehmet Simsek op als trainer van Zwanenburg

Zondag derdeklasser Zwanenburg staat volgend seizoen onder leiding van Robert van Boxel. De oud-profvoetballer wordt bij de club uit zijn geboorteplaats de opvolger van Mehmet Simsek, die aan het eind van het seizoen vertrekt.

Dit seizoen is Van Boxel actief bij zaterdag tweedeklasser EDO en zal daar na dit seizoen stoppen om zich volledig volledig te richten op zijn eerste klus als hoofdtrainer. “Je gaat de trainerscursus volgen om trainer te worden maar ik heb nooit het idee gehad dat de eerste stap bij de club waar ik ook als voetballer de eerste stappen heb gezet zou zijn”, zegt de voormalig speler van PSV, ADO Den Haag, SC Cambuur en Sparta. Hij begon op jonge leeftijd met voetballen bij NAS, één van de voorlopers van Zwanenburg. “Dat is extra leuk en maakt me wel een beetje trots.”

Momenteel loopt het bij de zondag derdeklasser wat stroef. Zwanenburg staat voorlaatste op de ranglijst en ook Van Boxel ziet dat de ploeg het moeilijk heeft. “De stand op de ranglijst liegt natuurlijk niet. Het is duidelijk dat het pittig voor ze is en dat ze alle zeilen moeten bijtrekken om in de derde klasse te blijven.” Van Boxel wil volgend jaar eerst voor stabiliteit zorgen. “Het ligt er natuurlijk aan op welk niveau we spelen, maar in de derde klasse moeten we ervoor zorgen dat we een stabiel jaar draaien en in ieder geval niet zo’n seizoen krijgen als hoe het nu loopt.”

De beginnende oefenmeester wil dat op zijn eigen manier voor elkaar krijgen. “Ik begin natuurlijk als een onervaren trainer, maar de visie is wel duidelijk dat je vanuit een volledige bezetting speelt. Vanuit een 1-4-3-3 en daarin zitten heel veel nuances.” Verder dan Zwanenburg reiken zijn ambities voorlopig nog niet. “In eerste instantie wil ik me gewoon ontwikkelen als trainer en ik ga ongetwijfeld tegen dingen aanlopen waar ik nog nooit eerder tegen aangelopen ben. Ik ben blij dat de club mij dit podium biedt. Eerst kijken hoe het gaat en wat ik er zelf van vind; dan ga ik pas merken hoe ambitieus ik ben.”

Tekst: Pablo Koch
Foto: Zwanenburg-voorzitter Oos Kesbeke (links) met Van Boxel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)